Silvio Savarese, dijital ajanların dönemine liderlik etmek için Stanford'dan Salesforce'a. Sinner'dan esinlenildi

Suzan

New member
Sessiz devrimi dijital ajanlar Başladı. Yakında her birimiz sadece tüm soruları cevaplamakla kalmayıp, aynı zamanda kendi başımıza hareket etmek için değil, bir e -posta yazın, cevapları okuyun, gündemi organize edin, bir restoran ayırtın, bir şey yanlışsa B Plan B öneririz.

Dijital ajanların çağına hoş geldiniz. «Yeni devrimdir. Bir dijital ajan sadece bir görevi yerine getirmez. Belirsizliği akıl yürütmeli, uyarlamalı, yönetmelidir. Ve insan zekası ile işbirliği ».

Silvio Savarese Yapay zeka alanında dünyanın en etkili 100 kişilikleri arasındaikinci Zaman dergisi. Başına ilk 100'ten 15'ine İş İçeriden 2023'te. Ve vizyonu daha da yıkıcı. “Ajanlar birbirleriyle iletişim kuracak. Asistanım, siz, onların şirketleri alacağım. Ve diyaloga başlayacaklar. Örneğin: Araba kiralamak istiyorum. Dijital temsilcim zevklerimi, alışkanlıklarımı biliyor, ne kadar harcamak istediğimi biliyor. Kiralama ve kiralama şirketinin dijital acentesi benim için en iyi koşullarla temasa geçecek. Ona yükseltme veya isteğe bağlı bir paket satmaya çalışacak bir asistan bulacak. İkisi birlikte yemin edecek. Biri çıkarlarımı, diğeri şirketin savunmaya çalışacak. Ve biz orada olacağız, onlara davrandıklarını gözlemlemek için ».

Savarese bu yeni devrimi inşa eden adam. Otonom ajanları trenler, Şirketlere girmek için tasarlanmıştır.

Yirmi beş yıl önce kimse bunun hakkında konuşmadığında IA'ya çalışmaya başladı. Teknolojik kışlardan ve bilimsel devrimlerden geçti ve yıllar sonra dünyanın en iyi üniversitelerinde geçirildikten sonra, bugün en önemli küresel büyük teknolojilerden birinin yeniliğine rehberlik ediyor. VE Salesforce Başkan Yardımcısı ve Baş Bilim Adamı San Francisco'da. «Görevim araştırmaya rehberlik etmek, teknolojik yol haritasını yönlendirmek Bilimsel inovasyon ve ürün geliştirme arasında bir köprü oluşturun. Prototipler oluşturuyoruz, fikirleri test ediyoruz ve çalıştıklarında onları gerçek ürünlere dönüştürüyoruz ».

Onun kökleri uzakta, başka bir dönemde ve başka bir kıtada olan olağanüstü bir yoldur.

Güzel Zihinler

Tomaso Poggio, bilgisayarların ustası: “Zeka yaratıyoruz, ama nasıl çalıştıklarını bilmiyoruz”

Eleonora Chioda tarafından

22 Mart 2025

Napoli, Doksanlar. Hikayesi burada başlıyor. Bir mühendisin oğlu, bilim kurgu konusunda tutkulu, evet Elektronik Mühendislik Derecesi Federico II'ye. Kitap okuyarak yapay zekaya ve yeni dünyalara yaklaşıyor. “Üretken model yoktu, sohbet botları yoktu. Sadece bir sezgi: hangi bilgisayarların insanlara benzer görevleri yerine getirebileceğini. Hala niş bir alandı, ama son derece umut verici buldum».

Biriyle mezunlar Yapay zeka tezi Ve Avrupa veya Amerika Birleşik Devletleri'ndeki araştırma merkezlerinde çalışmayı hayal ediyor. Birkaç başvuru yapar ve birincisi arasında cevap vermek, Caltech'in İtalyan profesörü Pietro Perona Pasadenaonu oraya başlamaya davet ediyor. Savarese kabul eder. Kaliforniya için Napoli'den başlıyor: Karanlıktaki ilk sıçrama. “Ailemle mezun olmak için yaşamıştım. Başlamak bir maceraydı …»

Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde yapay vizyonu, bilgisayar vizyonunu inceliyor. “Bilgisayarları gözlemlemeyi ve dış dünyayı anlamayı amaçladık.” Atölyelerde ne olacağı ile tanışır karısı Fei-fei oradaO zaman bugün genç bir araştırmacı Yapay zeka alanındaki en yetkili seslerden biriBilgisayar Vision Pioneer ve Imagenet Creator.

Kitap

Yapay zekanın vaftiz annesi tarafından görülen tüm dünyalar

24 Temmuz 2024

Pasadena'dan sonra, Illinois Üniversitesi'nin önerisi – “harika bir üniversite ama buğday tarlalarının ortasında” – o zaman Michigan'ın görev yoluyla karşılaştığı: “Amerika Birleşik Devletleri Üniversitelerinde olduğunu kanıtlamak için beş yılınız var. Her adımda muayene altında.

Daha sonra, Dönüm Noktası: Stanford'dan Teklif, Bilgisayar Bilimi Profesörü. Burada bilgisayar görme, makine öğrenimi ve robotik arasında yeni bir araştırma çizgisi başlıyor. “Bunlar derin öğrenme devrimi yıllarıydı.” 200'den fazla bilimsel makale yayınlayın.

Güzel Zihinler

Olivia Caramello: “Matematikte köprü teorisini geliştirdim. IA'nın doğru olmasına yardımcı olacak”

28 Şubat 2025

On beş yıllık akademik kariyerden sonra yolunu değiştirmeye karar verir. Önce bir başlangıç yapar, sonra Salesforce'a girer. “Yapay zeka, altyapılar, hesaplama gücü, veri erişimi hakkında ileri araştırmalar yapmak istiyorsanız. Ve para. Stanford gibi prestijli bir üniversitenin de sınırları var. Bu yüzden “boşlukta başka bir sıçrama” yapmayı ve büyük bir şirkete girmeyi seçtim. İnanılmaz bir fırsattı ».

Yaşadığımız dünya görüşünüz nedir? «Epochal bir değişime tanık oluyoruz. Öngörücü yapay zekadan üretken olana ve şimdi dijital ajanlara gittik. Sadece üç yıl önce önerilerden bahsedildi: Netflix veya Amazon yapay zeka hakkında filmlerin izlemesini veya ne satın alacağını önerdi. Bugün IA içerik oluşturuyor, metinler yazıyor, resimler oluşturuyor, kod programı. Ancak gerçek devrim şimdi geliyor: onlar bizim adımıza hareket edebilen sistemler, sistemler.

Ve sonra sizi anlamanız için Savarese, teknolojinin özelliklerinin tam olarak ne olduğunu açıklıyor. «Dijital ajanlar hakkında konuştuğumuzda, konuşmaları, ilişkileri, bağlamı hatırlayabilen bir belleğe sahip yapay zeka sistemlerini kastediyoruz. Gibi teknolojileri kullanıyoruz Geri Alınan Kenarlıkönemli içeriği hatırlamanıza ve bunları doğru zamanda kullanmanıza olanak tanır ».

Güzel Zihinler

Olivia Caramello: “Matematikte köprü teorisini geliştirdim. IA'nın doğru olmasına yardımcı olacak”

28 Şubat 2025

Ama daha fazlası var. Bir ajanın ikinci yönü “beyin” dir. «Bir ajan, bir dizi eylemde karmaşık bir görevi yıkabilmelidir. Ve esnek olmalı: Bir şeyler ters giderse, nasıl adapte edileceğini, alternatifleri önereceğini, açıklamalar isteyeceğini bilmelidir. ” Anahtar prensip: «buna döngü olarak adlandırılır. İnsan karar verme sürecinde kalmalıdır. Ajan emin olmadığında, bizi dahil etmelidir. Ia kritik anlarda bizi değiştiremez: Zekamızı yükseltmeli, değiştirmeyin ».

Kendi açıkımıza göre hareket eden dijital ajanlar Yeni sorular. Ve kaybetmeyen Savaresedavranış Profesör onları listeler.

«İlk nokta mahremiyet ve gizlilik. Kişiselleştirilmiş ajanlar olmak için bizi tanımalı, zevklerimizi, tercihlerimizi bilmeliler, verilerimize erişebilirler. Ya onları dışarıda açıklarlarsa? Bunun gerçekleşmediğinden emin olmalıyız ».

Sonra sorusu var şeffaflık. «Bir ajan bana yazarsa, kimliğini bilmek istiyorum. Bir insanla mı yoksa dijital bir ajanla mı konuştuğumu anlamalıyım “

Üçüncü yön, yorumlanabilirlik. “Bir karar verirseniz, özellikle yanlışsa, kaynaklarını bilmek için mantığı izleyebilmeliyim.”

Ve son olarak: çok önemli husus, sorumluluk. “Dijital ajan bir karar verdiğinde ve bir hata yaptığında, kim sorumlu? Temsilci? Onu yaratan şirket? Kullanıcı? Sorumluluk muazzam, sadece etik değil, aynı zamanda yasal sigorta teması …».

Dört güzel prensip, ama kimlere saygı göstermeli? “Bu harika bir soru. Şirketler net ve güvenli protokoller oluşturmak için hükümetlerle birlikte çalışmalıdır. Teknoloji yeterli değil, etik ilkeler, sınırlar, sınırlara ihtiyaç vardır Sınır içinde bu müzakerelerin gerçekleşebileceği.

Güzel Zihinler

DeepMind'e meydan okuyan araştırmacı Gabriele Corso: “IA ile ilaç araştırmalarında devrim yapıyoruz”

Dieleonora Chioda

13 Aralık 2024

Savarese derin iyimser. “IA bir düşman değil, becerilerimizi geliştirebilecek bir araçtır. Dijital ajanlar, insanların işlerini değiştirmeyi değil, insanları kullanmanın uygun olmadığı” karanlık alanları “kapsamak için amaçlanır».

Çok genç parti, bilim adamı her zaman bir tane tuttu İtalya ile güçlü ilişki. «Doktora sonrasında geri döndüğümü sanıyordum ve artık yapmadım. Ama ülkemi hiç unutmadım. Babamla da güzel bir profesyonel işbirliği kurdum: Amerika ve Avrupa'da dağıttığımız üç video oyunu olan Capri serisini geliştirdik. Bugün Innovit Danışma Kurulu'ndan ve Yeni İtalyan Yapay Zeka Enstitüsü A4I'den başlıyorum. Tartışmaya katkıda bulunmaya ve IA'yı tanıtmaya çalışıyorum. İlkokullarda bunu öğretmek için zaten kurslar yapmamız gerektiğine inanıyorum. Chatgpt'i yeni fikirlerle karşılaştırmak için kullanıyorum, genç olan ve hala okula giden çocuklarımı kullanmaya itiyorum. Onlara diyorum ki: “Bunu kriter ve eleştirel zihinle yapın, anlamaya çalışın, her şeyi oradan renkli bir altın olarak almayın, ama öğrenin”. Hepimiz öğreneceğiz. İnterneti kullanmayı öğrendiğimiz gibi. Yapabileceğimiz yapay zeka sayesinde eğitimi demokratikleştirmekHer öğrencinin mevcut bir öğretmene sahip olabilir ve yeni kavramları anlayabilir, yeni disiplinler öğrenebilir, yeni dillerle tanışabilir ».

İtalya özellikle iki şeyi seviyor. «Yenilik yapma arzusunu seviyorum. Zorluklara rağmen, ülke gelişmek istiyor, gelişmek istiyor, dünya tartışmasına katkıda bulunmak istiyor. Ve sonra var GünahkarEn sevdiğim atlet, onu büyük tutkuyla uzaktan takip ediyorum. VE Onun tekniği, mükemmel dijital ajanlar oluşturmak için bir model. 2024 ABD Açık zaferi sırasında, Sinner ve ekibi maçların filmlerini revize etti, zayıf noktaları analiz etti ve bu boşlukları doldurmak için hedeflenen eğitim oturumları tasarladı. Güçlü ve hassas bir şekilde vurmak yeterli değildir. Oyun boyunca stratejik berraklığı korumalı, rakibin zayıf yönlerini hızlı bir şekilde tahmin etmeli, oyununu gerçek zamanlı olarak uyarlamalıdır. Aynı şekilde, bir EGI sistemi (Enterprise Genel İstihbarat) sadece görevleri güvenilirlik ile tamamlamakla kalmaz, aynı zamanda zeka, stratejik olarak yeniden yönlendirme ve bir örnek gibi adapte etme ile de reaksiyona girmelidir ».

Güzel Zihinler

Luciano Floridi, teknoloji dünyasındaki en etkili filozof arasında: “AI döneminde biz güzel bir aksaklıkız”

20 Ekim 2024

Öğrendiğiniz ve hepimize de hizmet edebileceğiniz bir ders var mı?

«Yeni araçlardan korkmamayı öğrendim. İnsan yenisine şüphe ile bakma eğilimindedir, bunun yerine Modernliği kucaklamalıyız. Çünkü çok şey geliyor. Teknoloji durmuyor. Boşluktaki atlamalar hayatın bir parçasıdır. Ve genellikle fırsatlarla doludurlar. Büyük bir tutkum vardı, kovaladım, inandım. Ve büyümeye çalıştım, bir tane geliştirdim Büyüme zihniyeti. Kariyerimde her zaman öğrenmeye devam ettim, çoğu zaman sandalyenin diğer tarafındaydım … ».

Güzel Zihinler

Luciano Floridi, teknoloji dünyasındaki en etkili filozof arasında: “AI döneminde biz güzel bir aksaklıkız”

20 Ekim 2024