Şiddete uğrayan İHA muhabirinden ‘Muharrem Sarıkaya’ sonucu

semaver

Active member
Şiddete uğrayan İHA muhabirinden ‘Muharrem Sarıkaya’ sonucu AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Lideri Fatma Şahin’in konuk olduğu canlı yayında yayına gelerek ses meselesini çözmeye çalışan İHA muhabiri Ahmet Demir’e tokat atan Muharrem Sarıkaya vazifesine döndü.

Son yazısını 17 Aralık’ta kaleme alan, 14 Şubat’ta da ‘İkinci şans’ başlıklı yazısı ile köşesine geri dönen Muharrem Sarıkaya, “Vicdanen ve etik açıdan, kusurlu bir davranışın sahibi olarak yapılması gerekenleri yaptım. Muhakkak bir süre de yazılarıma orta verdim…” demiş ve kelamlarını şöyleki noktalamıştı: “İkinci bahtın üçüncüsü olmadığını da biliyorum. Bu şuurla tekrar merhaba diyorum…”

Muharrem Sarıkaya’nın bu atağının akabinde Ahmet Demir cephesinde yeni bir gelişme yaşandı.

MedyaRadar’ın edindiği bilgiye nazaran, Muharrem Sarıkaya ve Ahmet Demir içindeki dava başlamadan bitti ve iki isim uzlaşma yoluna gitti.

Demir, uzlaşmanın bilgilerina dair ise bir açıklama yapmadı.

“DAVA AÇACAĞIM” DEMİŞTİ

Yaşanan olayın akabinde açıklama yapan Demir, yayın sırasında yaşananları, “Çok zoruma gitti bir şey yapamamak ve karşındaki insanın bir şey yapmaması” diyerek anlatmış ve akabinde da “Benden özür dilemeye çalıştı. Müdürüm ısrarla kabul etmemi istedi ve ben de yaşına hürmeten kabul ettim lakin avukatımla görüştüm. Rencide olduğum için türel süreci başlatacağım. Salı günü dava açacağım” demişti.

NE OLMUŞTU?

Ciner Medya Kümesi Ankara Temsilcisi ve Habertürk müellifi Muharrem Sarıkaya, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Lideri Fatma Şahin’in konuk olduğu canlı yayında yayına gelerek ses problemini çözmeye çalışan İHA muhabiri Ahmet Demir’e tokat atmıştı.

İmajların ortaya çıkmasının akabinde evvel özür dileyen Sarıkaya, sonraki gün ise nazaranvinden istifa etmişti. Fatma Şahin de imgelerde tokat olayının akabinde reaksiyonsuz kalması niçiniyle eleştirilmişti.