Şiddet gördü Afganistan’dan kaçtı ancak ölüm peşini bırakmadı

celikci

New member
Şiddet gördü Afganistan’dan kaçtı ancak ölüm peşini bırakmadı
27 yaşındaki Elham Atıfı, Afganistan’da gördüğü eğitim sırasında Muhammedullah Raihan ile tanıştı. Çift daha sonra 2015 yılında evlenmeye karar verdi. İki yıl süren evlilikleri süresince talihsiz kadın eşinden sürekli şiddet gördü. Genç kadın Afganistan polisine başvursa dahi herhangi bir sonuç alamadı. Elhan Atıfı 2017 yılında gördüğü şiddete daha fazla dayanamadı. TÜRKİYE ÜZERİNDEN AVRUPA’YA GEÇMEK İSTİYORDUElhan Atıfı’nın annesi Viyana’da yaşıyordu. Annesinin yanına gitmek isteyen genç kadın Afganistan’dan kaçak yollarla Türkiye’ye geldi. Elhan Atıfı, İstanbul Sultangazi’de bir ev tuttu, gündelik işlerde çalışmaya başladı. İZİNİ SOSYAL MEDYADAN BULDU!Eşi Raihan ise, sosyal medyada izini bulduğu eşinin peşine düştü. İlk olarak İran üzerinden resmi yollarla Türkiye’ye gelmeye çalıştı ancak başaramadı. Ardından da 4 bin 500 kilometrelik kaçak bir yolculuğa çıktı. Önce İran sınırını, ardından da Türkiye sınırını kaçak yollardan geçti ve İstanbul’a ulaştı. ELEKTRİK KABLOSU İLE BOĞARAK ÖLDÜRDÜAtıfı’nın kendini affetmesi için günlerce yalvardı. Avrupa’ya gidip yeni bir yaşam kurmak istediğini söyledi. Atıfı ise eşine inandı ve 16 Ocak 2018 gecesi evinin adresini söyledi. Ertesi sabah Raihan eşinin başına demirle vurdu, bağırdığı için de elektrik kablosuyla boğarak öldürdü. Kendisini Türkiye’ye getiren kaçakçılarla yeniden irtibat kuran Raihan, İran sınırını geçmeye hazırlanırken yakalanarak gözaltına alındı. “BURADA BİR ERKEK ARKADAŞI VARMIŞ”Muhammedullah Raihan, ilk duruşmada kendisi şöyle savundu: “Onun gidişi nedeniyle aileme karşı ve çevreme karşı mahcup oldum. Burada bir erkek arkadaşı varmış. Bunları duyunca kızdım ve ‘Sen bunları nasıl söylersin, namusumsun’ dedim. Bana saldırdığı muştayı alıp başına vurdum. Yerden kalkıp yine saldırdı. İtince elektrikli sobanın üzerine düştü. Bağırmaya başlayınca kabloyu boğazına sardım. Bayıldığını fark edince evden uzaklaştım.”

ALINTIDIR