Sheryl Sandberg Meta'dan (tekrar) istifa etti: Zuckerberg artık gerçekten yalnız

Suzan

New member
Bu ilk değil ve muhtemelen son da olmayacak: Sheryl Sandberg çoktan ayrılmıştı. Meta'da operasyon direktörü rolü (Haziran 2022'de)Ancak Yönetim Kurulu Üyesi olarak kalmaya devam ediyorum. Şimdi de Yönetim Kurulundan ayrılma niyetini açıkladı. danışman olarak kalırken.

Yönetici, liderlik rollerine sahip az sayıda kadından biri ağırlıklı olarak erkeklerin teknoloji dünyası (işte diğerleri)Facebook'ta bir gönderiyle iletişim kurdu Yönetim Kurulu üyeliğine yeniden aday olamayacak Mayıs ayında ve tam olarak Mark Zuckerberg'in şirketinde danışman olarak kalacağını söyledi.

Sosyal ağlar

Facebook'ta 15 yıldır devam eden “izin vermiyorum” aldatmacası. Ama tamamen yanlış kalıyor

kaydeden Emanuele Capone

13 Kasım 2023

Meta'ya Facebook'tan bir paylaşımla veda

Bunu yapan Sandberg Yaklaşık 12 yıldır Meta kurulunun bir parçası 14 yıldan fazla bir süredir COO olarak görev yapan şunları yazdı: “Mark, Javi Olivan, Justin Osofsky, Nicola Mendelsohn ve ekiplerinin liderliğinde Meta'nın güçlü ve gelecek için iyi konumlanmış olduğunu şüpheye yer bırakmayacak şekilde gösterdiler, dolayısıyla bu Uzaklaşmak için doğru zaman gibi görünüyor' ama 'Meta ekiplerine her zaman yardım etmeye hazır olacağım'.

Tekrar: “Facebook ve ardından Meta için çalışmak hayatının fırsatı. Bana inandığı, işbirliği ve dostluğu için Mark'a her zaman minnettar olacağım”, çünkü “o ileri görüşlü bir lider ve aynı derecede sıra dışı bir arkadaş, iyi günde de kötü günde de yanınızda oluyor. Yıllarca omuz omuza çalıştığımız Meta meslektaşlarıma ve ekip arkadaşlarıma her zaman minnettar olacağım. bana öğrettikleri her şey için. Ayrıca CDA üyesi arkadaşlarıma kalıcı dostlukları, uzun yıllar boyunca bana sağladıkları rehberlik ve dünya çapındaki insanlar için çok şey ifade eden ürünleri yönetmeleri için özellikle minnettarım.”

Aralarında 250'den fazla yorum gönderinin yaklaşık 8 saat içinde alındığı, ayrıca Zuckerberg'in kendisiSandberg'e “yıllar boyunca şirketimize ve topluluğumuza yaptığınız olağanüstü katkılardan” dolayı teşekkür eden kişi, “bağlılığınızın ve liderliğinizin bizim için büyük önem taşıdığını” hatırlattı. başarımızın belirlenmesinde temel Yıllar boyunca bana ve Meta'ya olan bağlılığınız için minnettarım. Bir sonraki bölümü birlikte sabırsızlıkla bekliyorum!”

A olumlu mesajZuck'ınki, belki de eski muhafızlardan neredeyse geriye kalan son kişi olmaktan kaynaklanan acının bir kısmını maskeliyor. Son yıllarda Meta tarafından satın alınan şirketlerin tüm tarihi kurucuları Menlo Park'tan ayrıldı: Kevin Systrom ve Mike Krieger instagramZuckerberg'in çok sadık Adam Mosseri'yi, ardından Jan Koum ve Brian Acton'u yerleştirdiği yer Naber ve şimdi de arkadaşı ve sağ kolu Sheryl Sandberg.

@capoema