Seth Dobrin: “Yapay zeka düzenlenmeli, durdurulmamalı”

Suzan

New member
“Yapay zeka bizi endişelendirmeli ama korkutmamalı.” Seth Dobrin, her etkinlikte taktığı kulaklığı hâlâ takıyor. Dünya AI gurusu, konuşmasının ardından Rimini’de AI Week’in kalabalığından uzakta bir masaya yaslandı. Ve sohbetimiz burada başlıyor. “Uygun düzenleme için tartışmaya ihtiyaç var ve herkes, kullanmamaya karar verirken bile yapay zekanın ne zaman kullanıldığını anladığından emin olmalıdır.”

İnsan genetiği alanında eğitim alarak kariyerini teknolojik dünyaya kaydırdı ve bilimsel yöntemi şirkete taşıdı. IBM’in birkaç yıl boyunca elinde tuttuğu ilk Küresel Yapay Zeka Başkanı, şimdi Sorumlu Yapay Zeka Enstitüsünün başkanıdır. Dobrin, “Benim için yapay zeka hem bir fırsat hem de bir tehlike,” diye açıklıyor. “Teknolojiye nasıl yaklaşıldığına bağlı: Yapay zeka bunu uygun şekilde yaparak dünyayı iyileştirmeye yardımcı olabilir, aksi takdirde önyargı ve ayrımcılığın propagandasını yapabilir. Algoritmalar, geçmişte verdiğimiz kararları temsil eden veriler üzerinde eğitiliyor: Bu olumsuz etkiler, bize zaten taahhüt edilmiş olanı tekrar etmeye devam ettiğimizi hatırlatmak için insanlık için bir aynadan başka bir şey değil.”

Görüşme

Morozov: “ChatGpt’teki Garantör iyi iş çıkardı. Silikon Vadisi’nin yapay zekasına siyasi ve felsefi düzeyde karşı çıkılmalı”

Başmelek Rociola tarafından

19 Nisan 2023

ChatGpt’in patlamasından sonra üretken yapay zekanın yeni sınırı hakkında konuşmanın bir yolu da var. 2022 Yılının En İyi 100 Veri Yenilikçisi arasında yer alan ve 2021’de Yılın Yapay Zeka Yenilikçisi seçilen Dobrin, “2023 yılına kadar, özellikle yapay zeka alanındaki teknolojinin ilerlemesi nispeten yavaştı – ancak üretken AI tamamen farklı bir şeye tanık oluyoruz. Her hafta yeni fikri mülkiyetler geliştiriliyor ve giderek daha fazla şirket bu algoritmaları benimsiyor”.

Drake ve The Weeknd’in şarkısı, yapay zeka ile yaratılan müziğin geleceği hakkında bize ne anlatıyor?

kaydeden Bruno Ruffilli

20 Nisan 2023

Teknolojik gelişme yüz metrelik bir yarışsa, düzenlemenin zorluğu bir maratondur. Ve engeller var. “Bu yasalar zaman alıyor, belki de çok fazla. İki yıldır üzerinde çalışılan Avrupa önerisini düşünelim: yürürlüğe girmesi ve uygulanması için en az bir yıl daha geçmesi gerekecek. AB yasa koyucusu aynı zamanda geleceğe hazır bir düzenleyici yapı oluşturmaya çalışıyor, ancak üretken yapay zeka ile bu yapılamaz çünkü bu teknoloji gerçekten açıklanamaz”. Avrupa Birliği, Yapay Zeka Yasası ile muhtemelen en uzun süreyi kat etti. yol ve onay hedefi nihayet ortaya çıkmaya başlıyor. Çin ve Birleşik Krallık gibi diğer küresel güçler de bunun üzerinde çalışıyor. Stanford Üniversitesi’nin AI Endeks Raporu 2023, 127 ülkeden dosyaları ve onaylanan yasa tasarılarının sayısından söz etti. yapay zeka 2016’da bir iken 2022’de otuz yediye yükseldi. AI’yı düzenlemenin sihirli formülü – Dobrin’i açıklıyor – ancak bu teknolojiyi engellemenin sorunu çözmenin doğru yolu olmadığına inanıyorum. Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık seçti yapay zekanın sonuçlarını ölçmeyi amaçlayan doğru strateji”.

Podcast’ler / Sesli diziler

TurkishA, yapay zekayı anlamaya yönelik podcast

kaydeden Pier Luigi Pisa

19 Nisan 2023

Sonra, mükemmel bir değişkenle, yani insan vicdanıyla yüzleşilmesi gereken etik soru gelir. “Özellikle Batı’da, neyin etik olduğu konusundaki fikrimizin dünyanın başka yerlerinde yaşayanlarınkiyle aynı olmayabileceğini her zaman aklımızda tutmalıyız. Bu, karşılanması gereken farklı gereksinimler olabileceği anlamına gelir ve onlarla aynı fikirde olmasak bile bunu kabul etmeliyiz.” Ve sonuçta, her yurttaşın görevi, yıkıcı gelişmeyle bilinçli ve dolayısıyla sorumlu bir şekilde yüzleşmektir. Dobrin, “Bazı sosyal ağları kullanmıyorum çünkü verilerimin kullanılma şeklini sevmiyorum” diyor Dobrin, bunu çocuklarıma açıklamaya çalıştım: farklı karar verdiler, ancak bu bilinçli bir seçimdi • Bu nedenle, yapay zeka kullanırken verilecek kararlar konusunda kendinizi eğitmeniz gerekiyor ve şirketler bu konuda şeffaf olmalı”.

Yapay zeka

ChatGPT programlamayı nasıl öğrenirsiniz?

kaydeden Antonio Dini

21 Nisan 2023

Daha önce görülmemiş bir hızla bir araya gelen bir bilmeceye tanık oluyoruz. Bazen nihai tasarım üzerinde tam kontrole sahipmişiz gibi görünürken bazen de geleceğimizin ne kadar öngörülemez bir figür olacağını merak ederiz. “2030’da dünyayı hayal etmek kolay değil. Tamamen farklı olacağını düşünüyorum ve daha iyi bir yer olma fırsatı var.”

derinlemesine

Yanlış bilgilendirme, korsanlık ve kurumlar: ChatGPT gibi yapay zekaların içinde gerçekten neler var?

kaydeden Francesco Marino

22 Nisan 2023