Senarist cinayetinde karar çıktı: Annesi isyan etti

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu yargılanan Yaşar Kapcak, Ses ve İmajlı Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada maktulün annesi Saime Duran, babası Şerif Duran ve taraf avukatları da hazır bulundu.

Mahkemede kelam alan Emre Duran’ın annesi Saime Duran ise “En ağır cezayla cezalandırılmasını talep ediyorum. Planlanarak yapılmıştır. Sanık ben konuttan çıktıktan daha sonra kapıyı kilitleyip, oğlumu öldürmüştür. Polis ve çilingir sayesinde kapı açıldığında oğlum ölmüştü. Sanığın indirimlerden yaralanmasını istemiyorum” dedi. sonucun açıklanmasının akabinde maktulün annesi Saime Duran, “25 yıl mı? Çocuğum 27 yaşındaydı. Bari yaşı kadar ceza alsaydı” biçiminde konuştu.

“AĞIR TAHRİK VARDI”

Sanık Yaşar Kapcak savunmasında “Ben taammüden öldürmüş değilim. Beni darbetti. Hastanede tekraren söylememe karşın muayene edilmedim. Maktulün beni kızımla tehdit etmesinin akabinde ben ne yaptığımın farkında değildim. Ağır tahrik altında yaptığım bu şeyden pişmanım” dedi.

Temel hakkında mütalaasını açıklaya duruşma savcısı Yaşar Kapcak’ın ‘Kasten öldürme’ cürmünden müebbet mahpus cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. sonucunı açıklayan mahkeme heyeti takdiri indirim uygulayarak Yaşar Kapcak’ı ‘Kasten öldürme’ cürmünden 25 yıl mahpus cezasına çarptırdı.

İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca hazırlanan iddianamede maktul Emre Duran, annesi Saime Duran ile maktulün kız kardeşi İrem Duran’ın sanık Yaşar Kapcak ile tıpkı meskende ikamet ettikleri anlatıldı. Saime Duran’ın olay tarihi olan 23 Eylül 2020’de saat 16.00’da iş yerinden meskene gelmesi ve kapının kilitli olması üzerine şüphelenip, polisi aradığı bunun üzerine olay yerine intikal eden polis gruplarının çilingir marifetiyle kapıyı açtıkları ve doğalgazın açık olduğu açıklandı. Kapının açılmasıyla maktul Emre Duran’ın kanlar ortasında yerde yattığı ve sanık dayısı Yaşar Kapcak’ın da konutun ortasında olduğu anlatıldı. Olay daha sonrasında tabiri alınan kız kardeş İrem Duran’ın “bu biçimde alkol almaya devam ederse ya o beni ya ben onu öldüreceğim” diye sanığın bir cümle kurduğuna iddianamede yer verildi. Otopsi kararına nazaran, maktul Emre Duran’ın çekiç ve bıçak darbesiyle bilhassa baş kısmından faydalanmak suretiyle öldüğü açıklandı. İddianamede, Yaşar Kapcak’ın “Kasten öldürme” cürmünden müebbet mahpusla cezalandırılmasını talep ediliyor. (DHA)