Selahattin Demirtaş'tan olay yaratan savunma! Atatürk'ün meşhur sözünü tiye aldı

celikci

New member
Selahattin Demirtaş'tan olay yaratan savunma! Atatürk'ün meşhur sözünü tiye aldı
Tutukluluğu devam eden eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılandığı davanın görülmesine devam edilirken Demirtaş'ın mahkemede Atatürk'ün sözünü tiye alarak yaptığı savunma dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün akıllara kazınan 'Bir Türk dünyaya bedeldir' sözünü değiştiren Demirtaş, 'Bütün kimliklerimle barışığım. Öyle bir Kürt Jüpiter'e bedeldir falan da demiyorum. Ama siz milliyetçisiniz' ifadelerini kullandı. Dava Devam EdiyorTutukluluğu devam eden eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütü yöneticiliği, toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, halkı kanunlara uymamaya tahrik, suç işlemeye tahrik ile suçu ve suçluyu övme suçlarından yargılandığı dava devam ediyor. Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Demirtaş, cezaevinden video konferans yöntemiyle bağlantı kurarak katıldı. Demirtaş'ın avukatları ise salonda hazır bulundu. Bugün görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümümde ise Demirtaş'ın avukatları beyanda bulundu. Verilen kısa aranın ardından mahkeme, ara kararı açıkladı. Mahkemenin kararına göre, sanık Demirtaş hakkında Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan iddianamenin dosya arasına alınması hükmedildi. Bu bağlamda duruşma 14 Nisan tarihine ertelendi. Atatürk'ün Meşhur Sözünü Tiye AldıDuruşmada mahkeme heyetine karşı söz alan Demirtaş, Atatürk'ün meşhur sözünü değiştirerek savunmada bulundu. 'Kürdüm, anavatanım Kürdistan'dır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bütün kimliklerimle barışığım. Öyle bir Kürt Jüpiter'e bedeldir falandır da demiyorum. Ama siz milliyetçisiniz. Peki milletini sevmek bu mudur? Yanlış yaptınız, zarar verdiniz Türkiye'ye.' sözleriyle dikkat çekti. 'Bir Türk Dünyaya Bedeldir'Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kastamonu'ya yaptığı kışla ziyaretinde bir levhada 'Bir Türk on düşmana bedeldir' yazısını görür ve yazıyı okuduktan sonra kısa bir süre düşünerek 'Hayır, hayır' der ve 'Bir Türk dünyaya bedeldir' sözünü söyler.

ALINTIDIR