Sedat Peker’in ismini verdiği Aliye Uzun kim?

semaver

Active member
Sedat Peker’in ismini verdiği Aliye Uzun kim? Hakkında organize cürüm örgütü yöneticisi olduğu savıyla soruşturma başlatılan Sedat Peker, ömrünü kaybeden eski AKP Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu ile AKP’nin eski Beşiktaş Bayan Kolları Lider Yardımcısı Aliye Uzun’un kontağından bahsetti.

Peker, Aliye Uzun’un Kuzu’yu, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile birebir masaya oturttuğunu anlattı.

Pekala Aliye Uzun kimdi?

FLÖRTLEŞTİKLERİNİ ANLATMIŞTI

Uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’yi hâkim ve savcılara kurduğu baskısı kararı tahliye ettirdiği savıyla hakkında soruşturma başlatılan eski AKP milletvekili Burhan Kuzu, eski AKP Beşiktaş Bayan Kolları Lider Yardımcısı Aliye Uzun’un ismini vermişti.

Zindaşti, 2016 yılında tutuklandığında Aliye Uzun’a ait çarpıcı sözler kullanmış, Uzun’un kendisine 500 bin lira karşılığında vatandaşlık alabileceğini, AKP’de etrafı olduğunu dediğini lisana getirmişti.

Aliye Uzun, yyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile flörtleştiklerini ve vatandaşlık alabilmesi için fiyat karşılığı aracılık ettiğini açıklamıştı.

Uzun, Zinaşti’nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alabilmesi için fiyat karşılığı aracılık ettiğini söz etmişti.

ARGÜMANLAR ÜZERİNE KONUŞMUŞTU

İsmail Saymaz’a konuşan Aliye Uzun, Zindaşti ile Şiddetli AVM’nin açılışında tanıştığını, yatırım yapmak istediğini söylemiş olduğinde kendisini Burhan Kuzu ile bir ortaya getirdiğini anlatmıştı.

Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafınca, “Dosyası kabarık, kimlik veremeyiz. Siz de uzak durun” dendikten sona görüşmeyi kestiğini söyleyen Uzun, Burhan Kuzu’nun ‘Türk vatandaşlığı için kendisinden 650 bin TL istediği ve mecmuasına 100 bin lira ödediği’ savlarına da şöyleki cevap vermişti:

“Hayır, almadım. Çalışma prensibim şu biçimde: Kontrat yaparım, fiyat tayin edilir. Para iş bitince alınır. Mecmua için galiba daha düşük bir sayı verdi fakat vatandaşlıkla alakası yok. Dünyada danışmanlık firmaları var. Ben bu işten fiyat alıyorum.”

ERDOĞAN’LA FOTOĞRAFI VARDI

Uzun’un toplumsal medya hesaplarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’la çekilmiş fotoğrafları bulunuyordu.

Saray’da, Cumhurbaşkanı danışmanları ile hatta Binali Yıldırım ve eşi ile çekilmiş onlarca fotoğrafı vardı.