semaver
Active member
Sayıştay raporuna nazaran Cumhurbaşkanlığı, bir yılda 2.8 milyar lira harcadı Cumhurbaşkanlığı’nın 2020 masraflarının toplamı 2.8 milyar TL oldu. Sayıştay’ın Cumhurbaşkanlığı 2020 Raporu’nda bütçeyle Cumhurbaşkanlığı’na 3.1 milyar TL başlangıç ödeneği tahsis edildiği açıklandı. Rapora nazaran, Cumhurbaşkanlığı’nın geçen yıl 2.8 milyar TL faaliyet sarfiyatı, 95.6 milyon TL de faaliyet net geliri oluştu. Raporda, mali rapor ve tabloların “tüm kıymetli taraflarıyla hakikat ve sağlam bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır” denildi. Raporun ekinde Cumhurbaşkanlığı’nın mali tablolarına yer verildi. Tabloya bakılırsa, işçi sarfiyatları 314.5 milyon TL, mal ve hizmet alım masrafları 1.5 milyar TL oldu. Tüketime yönelik mal ve gereç alımları için 115.7 milyon TL, bakılırsav masrafları için 1.2 milyar TL, hizmet alımları için 147.4 milyon TL, temsil ve tanıtma masrafları için 32.9 milyon TL, menkul mal, gayrimaddi hak alım, bakım ve tamirat sarfiyatları için 10.8 milyon TL harcama yapıldı. Cari transferlerin toplamı 397.6 milyon TL oldu. Amortisman masrafları 205.7 milyon TL olarak gerçekleşti.
HASTANE KADAR TIBBİ MATERYAL
Cumhurbaşkanlığı’nın kırtasiye materyali masrafları 4.1 milyon TL, beslenme, besin gayeli ve mutfakta kullanılan tüketim gereç sarfiyatı 5.4 milyon TL, tıbbi ve laboratuvar sarf gereçleri masrafı 51.1 milyon TL, yakıtlar, yakıt katkıları ve katkı yağları sarfiyatı 1.3 milyon TL, temizleme ekipmanları sarfiyatı 6.9 milyon TL, giyecek, mefruşat ve tuhafiye gereçleri sarfiyatı 15.5 milyon TL, yiyecek masrafı 107 bin 229 TL, içecek masrafı 1.8 milyon TL oldu. Canlı hayvanlar için 17 bin 877 TL, zirai hususlar için 9 milyon TL, bakım, tamir ve üretim gereçleri için 32.1 milyon TL, yedek kesimler için 8.7 milyon TL harcama yapıldı.
Tıpkı tabloya göre vergi gelirleri 58.4 milyon TL, teşebbüs ve mülkiyet gelirleri 21.4 milyon TL, mal ve hizmet satış gelirleri 19 milyon TL, kira gelirleri 2.4 milyon TL, alınan bağış ve yardımlar ile özel gelirler 2.2 milyon TL (Bunun tamamı merkezi idare bütçesine dahil yönetimlerden alındı), “diğer” gelirler de 8.5 milyon TL oldu.
HASTANE KADAR TIBBİ MATERYAL
Cumhurbaşkanlığı’nın kırtasiye materyali masrafları 4.1 milyon TL, beslenme, besin gayeli ve mutfakta kullanılan tüketim gereç sarfiyatı 5.4 milyon TL, tıbbi ve laboratuvar sarf gereçleri masrafı 51.1 milyon TL, yakıtlar, yakıt katkıları ve katkı yağları sarfiyatı 1.3 milyon TL, temizleme ekipmanları sarfiyatı 6.9 milyon TL, giyecek, mefruşat ve tuhafiye gereçleri sarfiyatı 15.5 milyon TL, yiyecek masrafı 107 bin 229 TL, içecek masrafı 1.8 milyon TL oldu. Canlı hayvanlar için 17 bin 877 TL, zirai hususlar için 9 milyon TL, bakım, tamir ve üretim gereçleri için 32.1 milyon TL, yedek kesimler için 8.7 milyon TL harcama yapıldı.
Tıpkı tabloya göre vergi gelirleri 58.4 milyon TL, teşebbüs ve mülkiyet gelirleri 21.4 milyon TL, mal ve hizmet satış gelirleri 19 milyon TL, kira gelirleri 2.4 milyon TL, alınan bağış ve yardımlar ile özel gelirler 2.2 milyon TL (Bunun tamamı merkezi idare bütçesine dahil yönetimlerden alındı), “diğer” gelirler de 8.5 milyon TL oldu.