Samsun'da çıkan vakalarda şok gerçek: Yüzde 50'si İngiliz mutant virüsü

celikci

New member
Samsun'da çıkan vakalarda şok gerçek: Yüzde 50'si İngiliz mutant virüsü
Samsun’da son dönemlerde artan vaka sayısı ile ilgili 'O şehirde mutant yüzde 50'yi geçti...' başlıklı bir yazı kaleme alan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya korkuttu. Sarıkaya yazısında Samsun’da yapılan testlerde çıkan vakaların yüzde 50’den fazlasının İngiltere’de görülen mutasyonlu virüs olduğunu iddia etti. Sarıkaya, bu kentin Samsun olduğunu bir bakanlık yetkilisinden öğrendiğini ifade etti. Üzerinde fazla durulmuyorSarıkaya’nın yazısında ilgili bölüm şöyle; "İlk görüldüğünde Türkiye’de de endişe yaratmıştı. Ancak son dönem üzerinde fazla durulmamaya başlandı... Sözünü ettiğim İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya’da ilk ortaya çıkan mutasyona uğramış yeni varyant virüsler... Sağlık Bakanı Koca, dün Twitter hesabından normalleşme çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini belirtip, 1 Mart tarihi itibarıyla belirlenen kriterler kapsamında açılmanın başlayacağını bildirince ilgililerine merak edip sordum. Normalleşme doğru adım mı?Türkiye’nin 1 Mart tarihinden itibaren normalleşme sürecine girecek olması hakkında da yazan Sarıkaya; “Özellikle AB ülkeleri, varyant virüsler karşısında sıkı bir kapanmaya giderken, Türkiye’nin açılmayı tartışması normal mi?” Konuyla ilgili Bakanlık çevreleri, Türkiye’de de artışın görüldüğüne vurgu yaptı... Hatta, bir kentte son yapılan PCR testlerinin yüzde 50’den fazlasının İngiltere’de görülen varyant virüs tespit ettiğini belirtti.” Yüzde 50’si İngiliz mutant virüsTürkiye’de mutasyonlu virüs sayısının arttığını söyleyen Sarıkaya; Bakanlık yetkilisini biraz zorladım baktım il adını vermek istemiyor. Önceki duyumlarımdan da yola çıkarak, “Samsun’dan mı söz ediyorsunuz?” deyince şaşırdı. Samsun için toplum sağlığı alanında uzman olan özel bir ekibin görevlendirildiğini ve mutant virüsün baskılanması için göreve başladıklarını belirtti.” İfadelerini kullandı.

ALINTIDIR