Sam Altman yapay zekanın 'sosyal uyumsuzluklar' yaratabileceğinden korkuyor

Suzan

New member
CEO'su Sam Altman OpenAIgeceleri onu uyanık tutan şeyin yapay zekanın tanrılara neden olabileceği korkusu olduğunu söyledi “sosyal uyumsuzluklar”.

“Baba” ChatGpt yakın zamanda müdahale edildi Dünya Hükümetleri Zirvesi Dubai'nin.

Altman, “Orada hayal edilmesi kolay şekillerde ters gidebilecek bazı şeyler var” dedi. “Sokakta yürüyen katil robotlardan bahsetmiyorum. Ben çok daha fazla, herhangi bir kötü niyet olmaksızın korkunç etkiler yaratabilen bu sistemlerin yol açtığı incelikli sosyal uyumsuzluklarla ilgileniyorum.”

İşte Sam Altman'ın konuşmasının tamamı:

Sosyal uyumsuzluklar, tek bir bireyin (veya birden fazla bireyin) davranışları ve görüşleri toplumun davranış ve görüşlerinden farklı.

Altman ayrıca oluşturmanın gerekliliğini de yineledi Yapay zekayı izleyecek uluslararası bir kuruluş1957'de kurulan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın benzeri.

OpenAI CEO'su aylardır yapay zekanın düzenlenmesi için baskı yapıyor. Geçen Mayıs ayında Altman, ABD'li senatörlerin huzurunda, hükümetlerin müdahale etmemesi halinde “topluma ciddi zarar verilmesinden korktuğunu” söyledi. bu teknolojinin kullanımını ve gelişimini düzenlemek.

Son zamanlarda Sam Altman sosyal ağda şunu yazdı: ChatGpt günde 100 milyar kelime üretiyor.

openai artık günde yaklaşık 100 milyar kelime üretiyor.

Dünyadaki tüm insanlar günde yaklaşık 100 trilyon kelime üretiyor.

— Sam Altman (@sama) 9 Şubat 2024

İronik bir şekilde “daha fazla insana ihtiyacımız var” diyenlere Altman, bunun yerine “daha fazla GPU'ya ihtiyacımız var”, yani yüksek bilgi işlem gücüne sahip işlemcilerin yaygın olarak kullanıldığı yanıtını verdi yapay sinir ağlarının eğitimi ve çalıştırılmasında.

OpenAI CEO'su uzun zamandır küresel çip kıtlığını gidermek için trilyonlarca dolar toplamayı hedefliyordu.

Altman çok sayıda yatırımcıya ulaşıyor: Birleşik Arap EmirlikleriOpenAI ve diğer yerleşik yonga üreticileriyle işbirliği içinde GPU üretimini finanse etmek.

Konular