‘Sadakatsiz’in Volkan’ı Caner Cindoruk: Katiyetle hakikat bulmuyorum!

Tuncay

New member
Kanal D’nin fenomen dizisi ‘Sadakatsiz’de Cansu Dere ve Melis Sezen ile bir arada başrolde oynayan Caner Cindoruk, Instyle Men Mecmuası’na konuştu. Hem mesleği, tıpkı vakitte özel hayatıyla ilgili soruları cevaplayan ünlü oyuncu, canlandırdığı Volkan karakteriyle ilgili de fazlaca konuşulacak açıklamalar yaptı. İşte Cindoruk’un röportajından öne çıkanlar…

‘Sadakatsiz’de canlandırdığınız Volkan Arslan’a duyulan öfke Türkiye’nin üzerinde uzlaştığı az konulardan biri. Ne üzere reaksiyonlar geliyor size yolda yürürken çok merak ediyorum?

Evet, Volkan’a izleyicilerden gelen yansılar çok fazla. En son “Eve giriş çıkışlar için tutanak da tutturun isterseniz” üzere bir reaksiyon aldım.

Siz Volkan’ın yerinde olsaydınız nasıl davranırdınız? Ya da ona nasıl bir tavsiye verirdiniz?

Ben sadakate epeyce değer veren biriyim. Volkan’a bencilliği bir kenara bırakmasını ve hayatına giren bayanların hayatlarını mahvetmemesini söylerdim.

Tiyatroda ‘Yeni Bir Şarkı’ oyununda Melis Birkan’la sahne alıyorsunuz. Boşanmalarının akabinde münasebetleri hakkında hesaplaşan bir çiftin kıssasını anlatıyor oyun. Siz ilgileriniz bittikten daha sonra başınızda hesaplaşmalar yaşar mısınız, kendinizi sorgular mısınız yoksa geçmiş geçmişte mi kalır?

Oyunumuzda da bir hanımın hayatını karartmış ve onu berbat istikamette etkilemiş bir adamı canlandırıyorum; bayan fazlaca net, adamı ve buna misal adamları fazlacatan başında ve kalbinde bitirmiş, kendi kimliğini bulmuş biri. Adamsa bayanı hala kendi ortasında bitirememiş ve hala bayana sahip olmak isteyen biri. Caner olarak katiyetle bunu yanlışsız bulmuyorum, kimse kimsenin sahibi değildir. Bir münasebetim bittiğinde de yalnızca kendimi sorgularım, eğrilerimi, doğrularımı tartarım. Lakin natürel bir ilgi bitmişse bence bitmiştir.

‘Yeni Bir Şarkı’ oyunu da kıskançlık ve aldatılma temalarına odaklanıyor ‘Sadakatsiz’ dizisi üzere. Sizce alakada sadakat nerede duruyor? Siz hiç aldatıldınız mı?

Benim için sadakat bir bağın temelini oluşturur. Açıkçası aldatıldım mı bilmiyorum, benim için de bir ehemmiyeti yok, şayet bir alaka bir biçimde bitmişse, gerisinde bırakılan hesaplaşmalara girmeyi yorucu ve anlamsız buluyorum. Kişi kendini tartmalı, kendi ortasında deneyim edindiği pahalara bakmalı.

Meslekte aldığınız en düzgün öğüt nedir ve kimden aldınız bu öğüdü?

Moda Sahnemizin direktörü Kemal Aydoğan “Bir oyuncunun, yeteneğine fazlaca fazla güvenmemesi gerekir” der. Ben de bu niyete katılıyorum. Bence, bir oyuncu bu mesleği yaptığı sürece çalışmak, kendini geliştirmek zorundadır. Her öykü ve her karakter yeni bir çalışma evresi gerektirir.

Tanınan diziler ve sinemalar, arthouse üretimler, tiyatro oyunları… Mesleğine epeyce geniş bir çerçevede proje sığdırmış oyunculardan birisiniz. Birden fazla oyuncunun hayal bile edemediği bu çeşitliliği, üzerine bir rol yapışmama halini nasıl başardınız?

Fikirleriniz için teşekkür ederim. Oynadığım ya da oynayacağım her karakter benim için yeni bir sayfa. Bu mesleği ölene kadar birebir tutkuyla yapmak istiyorum ve bunu aklımı ve vücudumu eğitmeyi sürdürdüğüm sürece başarabilirim. Mesleğime bitmeyen bir macera üzere bakıyorum.

Keşke ben canlandırsaydım söylemiş olduğiniz bir karakter var mı?

İnce Memed, keşke 20 yıl evvel çekilseydi de ben canlandırsaydım.

Ekranda olan ünlüler üzerinde büyük bir hoşluk baskısı var. Bu sıklıkla bayanların üzerinde var olan bir baskı olsa da erkek bir oyuncu olarak siz neler yaşıyorsunuz? Yaş alırken bu baskı size nasıl hissettiriyor?

Ekranda hoş görünmektense, karakterimi gerçek ve düzgün oynayabilmek benim için daha kıymetli. Tabi ki sağlıklı ve hoş yaş almak, yaşlanmak istiyorum. Değişmeyi, dönüşmeyi seven biriyim. Bu yüzden de hoşluk teriminin hayatımda aktif bir baskı oluşturduğunu söyleyemem.

en çok neye para harcarsınız?

En epey tatil harcamalarım ve kıyafetlerime para harcıyorum.

Sahip olduğunuz, etrafınızdaki bireylerin şaşırdığı en sıradışı özelliğiniz ne?

Daha evvel izlediğim bir sineması, bilhassa de Yeşilçam sinemalarını izleyerek uyurum.

Çalışmadığınız bir günde neler yaparsınız, bir gününüzü nasıl geçirirsiniz?

Daha hayli ailem ve arkadaşlarımla görüşmeyi tercih ederim. Kendimi yorgun hissediyorsam konutta vakit geçiririm. İzlemek, dinlemek, okumak, spor yapmak, yürümek boş bir günümde en hayli yaptığım şeyler.

En son okuduğunuz kitap, izlediğiniz dizi ve sinema neler?

En son okuduğum kitap Milan Kundera’nın ‘Bir Buluşma’ isimli kitabı. En son izlediğim dizi ‘Mr. Robot’, en son izlediğim sinema ise Agnes Varda’nın ‘Yersiz Yurtsuz’ sineması.

İki kediniz var, onları nasıl sahiplendiniz, isimlerini nasıl koydunuz?

Kedilerimin isimleri Hera ve Eros. Olimpos’ ta tatil yaparken koymuştum isimlerini. Hera’yı Adana’da çabucak hemen 3 günlükken makûs bir durumda bulmuş arkadaşlarım, ben de sahiplendim. daha sonrasındasında setimizdeki kuaför arkadaşımızın kedisinin yavrularından olan Eros’u sahiplenmiştim. İkisini de fazlaca seviyorum, hayvan sevgisi hayatı öteki bir istikametle, diğer bir farkındalıkla görmenizi sağlıyor, sevgileri harika, güzel ki varlar.

Instagram’dan gördüğüm kadarıyla güvercinlere de meraklısınız. Adanalılıktan mı bu merak?

Doğayı ve hayvanları epeyce seviyorum. Kuşlara olan sevgim ise çocukluğumdan geliyor. Adana’da akşamları konutların damlarında hayli vakit geçirilirdi ve bu akşamlar hayli renkli olurdu, bu rengin kaynaklarından biri de güvercinlerdir.

Tarzınızı nasıl tanımlarsınız? Ne giyerken rahat ediyorsunuz?

Rahatlığı sevdiğim için ekseriyetle spor giyinmeyi tercih ediyorum.