Riccardo Biasini: “Daha iyi hareket etmen için tüneller kazıyorum”

Suzan

New member
“Trafik ruhu mahvediyor. 3 boyutlu yollara ihtiyacımız var. Uçan arabalara veya tünellere. Tüneller hava koşullarına dayanıklıdır. Onları göremezsiniz, yüzeyden yer çalmazlar, kafanıza düşmezler”.

Orada Elon Musk için tünel kazan Las Vegas’ta bir İtalyan yeraltında ve geleneksel olana alternatif bir ulaşım sistemi oluşturur. Onun adı Riccardo Biasinioperasyonlarından sorumlu olduğunu Sıkıcı ŞirketMusk’ın şirketi halihazırda 5,7 milyar dolar değerinde ve bir misyonla: ulaşımı yeraltına taşıyarak geleceğin şehirlerini inşa edin.

37 yaşında, Piacenzalı
, San Francisco, San Diego, Los Angeles ve Las Vegas arasında geçen bir hayat. Biasini’nin güzel bir geliş gidiş hikayesi var. Henüz kimse bilmezken Tesla’ya katıldı, orada 5 yıl kaldı, ardından Silikon Vadisi’nin en ünlü bilgisayar korsanının yanında bir garajda işe gitmek için her şeyini bıraktı. Sonunda tekrar Elon’a döndü. Yeni bir şirkette: The Boring Company. Yeni rol: Elektrik ve Yazılım Mühendisliği Direktörü. Aynı ruh hali. “Sürekli öğrenmek istiyorum”

“Tüneller bin yıllık, büyük haber bu ölçekte kullanım. Teknoloji sayesinde, hızlı, rahat ve ucuza tüneller inşa edebiliriz ve ulaşım sistemini yeraltına taşıyın”.

İlk kamu projesi Las Vegas’ta başladı. Yaklaşık üç mil (5 km) kullanımda zaten. Halihazırda bir milyondan fazla yolcu taşınmıştır. İlk tüneller, her yıl Ocak ayında teknoloji fuarı CES’in düzenlendiği merkez olan Las Vegas Kongre Merkezi’nin altında bulunuyor. 51 istasyonla 29 mil daha onaylandı. Otelin altında inin, bir yer altı taksisine, Tesla elektrikli arabalara binin ve normalde yürüyerek 45 dakika sürecek bir yolculuğu iki dakikada yapın. “Bir pilot proje üzerinde çalışacak ve işlerin sıfırdan bire nasıl gelişeceğini görecek kadar şanslıyım. Yer üstünde büyük ölçekli altyapılar inşa etmek çok zor: her zaman önünüzü tıkayan bir şeyler vardır. Maliyetler artıyor, işte bunlar projeler. Onlarca yıldır konuşulan bir şey. Bunun yerine bir yeraltı ulaşım sistemi oluşturabilirsiniz. Hareketliliğe dikey bir boyut ekleyintıpkı dikey olarak binalar inşa ettiğiniz gibi”.

Biasini, 2020’de Las Vegas’a geldi. The Boring Company, 2016’da kuruldu.

“Burada kelimenin tam anlamıyla bir mühendisim. Bu da var olmayan bir şeyi icat etmek demektir. Bir fikri alıp faydalı bir şeye dönüştürmek. Bir sorunu çözmek”.

Tarih

Elon Musk’ı anlamak için bir tünelin sonuna gitmelisiniz.

kaydeden Pier Luigi Pisa

11 Kasım 2022

Pisa’daki Sant’Anna’da havacılık ve uzay mühendisliğinde üç yıllık bir derece, stajyerlik hayatını değiştirir. Chicago’daki Fermilab’daki stajı sırasında üç şeyi anlıyor. “Hayatta mühendis olmak istiyordum, bunu Amerika’da yapmak istiyordum ve makinelerde çalışmak istiyordum. O günlerde İtalya’da iyi mühendislerin hepsi büyük şirketlere ve bankalara danışmanlık yapıyordu. büyücü olarak kabul edildiler. Elon Musk’ın “Mühendislik sihirdir” tweetini attığı yıllardı. Deneyimin ardından Riccardo İtalya’ya döndü ve otomotiv mühendisliğine kaydoldu. Bu sırada Dallara’da bir staj daha yapar. Burada elektrikli araçlara aşık olmaya başlar. “Hakkında hiçbir şey bilmiyordum ama bu dünya beni adeta büyülemişti. Google’da ‘dünyadaki elektrikli araç şirketleri’ni arattım. Yıl 2009’du. Tesla, Temmuz 2003’te doğdu ve bilinmiyordu. ilk sayfa sadece mucit nikola tesla’ya ithaf edilmişti.uzun yıllar elon musk’un şirketi az sayıda çalışanı olan bir garajda şirketti.siteye başvurmaya başladım.hiçbir şey.eğitim okumaya başladım.ohio eyalet üniversitesine gittim. Tez Bu arada iki ayda bir özgeçmiş gönderdim.Tesla’da Linkedin’de çalışan işe alım görevlileriyle iletişime geçtim ve kendimi önerdim.Sonunda daha sonra patronum olacak adamdan bir telefon aldım: telefonda bir saat ve Kaliforniya’da bir günlük davet. 7 farklı kişiyle 7 görüşme yaptım. Ama daha bitmedi. Günün sonunda bana şöyle dediler: ‘Doğrudan Elon’a şu iki soruyu yanıtlayan bir e-posta yazmalısın: Neden? Tesla ile ilgileniyor musunuz? Tesla’da çalışmak için ne gerektiğini düşünüyorsunuz?’ Üç hafta sonra teklif aldım.” Mezuniyetinden iki ay sonra Biasini’nin Kaliforniya’da bir işi var. Üç yıl boyunca aracın davranışını tahmin etme, ardından otomatik frenleme ve hızlanma kontrolü ile ilgilendi. “Bugün satışta olan arabalarda bir düğmeye basıyorsunuz ve araç trafiğe ve engellere göre otomatik olarak nasıl hızlanacağına ve yavaşlayacağına karar veriyor… Bu, benim uzun yıllar önce Tesla’da üzerinde çalıştığım işlevdi. O zamanlar başı bendim. o projenin”

güzel beyinler

Anna Grassellino, kuantum dedektifi

kaydeden Eleonora Chioda

05 Mart 2023

Ancak o noktada zamanı toplantıdan toplantıya harcanıyordu. Riccardo ne istediğine karar verir. sıfırdan başlayın. Ellerinizi kirletmek için bir garaja girmek. Bir peri masalı konumuna gelin ve Silikon Vadisi’nin en ünlü bilgisayar korsanıyla çalışmaya gider. Bu George Hotz’dur.17 yaşında bir iPhone’u hackleyen dünyadaki ilk adam. Birkaç yıl sonra, sırf şunu belirtmek için Playstation 3’ü hackledi. 2015’in sonunda bir girişim kurdu: Comma.ai. Küçük şirket, büyük yetenek. Biasini üç numaralı çalışan. Halihazırda yollarda olan arabaları sürücüsüz hale getiren bir kit oluşturuyorlar. Orada dört yıl kalır, CEO olur ve sonra tekrar değişir. “Kendi kendine sürüşün dördüncü seviyesi hâlâ bir araştırma, makine öğrenimi, yapay zeka meselesi ve bu benim alanım değil”

Kollarınızı sıvayın ve sıfırdan başlayın. “Düşündüm: ‘Dünyada hangi şirket insanların hareket etme şeklini değiştirmeye çalışıyor?’ The Boring Company, sektördeki en iddialı şirkettir.insanların A noktasından B noktasına gitme şeklini değiştirmeyi amaçlayan kişidir. Başvuru yaptım ve bir hafta içinde işe alındım”.

Biasini, İtalya’ya dönmeyi hiç düşünmedi. Ve ona sorarsan: “senin için fark yaratan şey” diye yanıtlıyor: matematik ve fizik. “Lisede her ikisine de tutkuyla bağlıydım. Benim için gerçek bir spor haline gelen yıllık yarışmalar olan Olimpiyatlara katıldım. Tüm dikkatimi bilime yöneltmek için her gün yaptığım kürek sporunu bıraktım.”

Sporda şampiyon, hayatta şampiyon. İtalyan bir eş, iki çocuk, Alice ve Davide ve bir rüya: “Mutlu olmaları. Her ne olursa olsun onları mutlu eden bir şey yapmaları”. Sen? “Evet. Geleceği iyileştirmek için bugüne çok yatırım yapıyorum. Yaşayacağımız yer olan geleceği şimdi olduğundan daha iyi hale getirecek bir şey arıyorum… Ve inanıyorum ki teknoloji sayesinde biz başaracaktır”.