Ramaswamy Trump'ı savunurken sonbaharda daha seçilebilir olduğu konusunda ısrar ediyor

Suzan

New member
Pazartesi günü kuzeybatı Iowa'da beklenmedik bir şekilde Vivek Ramaswamy, başkanlık yarışı boyunca peşini bırakmayan bir soruyu yanıtladı: Seçmenler neden rutin ve güçlü bir şekilde savunduğu eski başkan Donald J. Trump yerine onu seçsinler?

Bay Ramaswamy'nin önerilerini destekleyen seçmenler, ulusal anketlerde Bay Ramaswamy'ye 50 puan veya daha fazla farkla liderlik eden Bay Trump'tan ayrılmak yerine, onun pek çok konuda Bay Trump'ın yanında yer aldığını sıklıkla kabul etti. Çoğu kişi bunun yerine Bay Ramaswamy'nin güçlü bir başkan yardımcısı veya gelecekteki başkan olacağını öne sürüyor.

Iowa'daki toplantılara bir haftadan az bir süre kala ve eyaletteki anketlerde açık ara dördüncü sırada yer alan Bay Ramaswamy, Bay Trump'a olan desteğinden ödün vermeden bu endişeleri dile getirdi.

Bay Ramaswamy, Le Mars, Iowa'da yaklaşık 20 seçmene, “Bu adamın tekrar Beyaz Saray'a yaklaşmasına izin vereceklerini düşünüyorsanız, gözlerinizi açmanızı istiyorum” dedi. (Son haftalarda seçim kampanyası sırasında komplo teorilerini kullandı.)

Pazartesi günü, Bay Trump'ın yargılanmasını “anayasaya aykırı ve iğrenç” olmakla kınadı ancak dolaylı olarak “sistem”in Bay Trump'ın Beyaz Saray'a ulaşmasını engelleyeceği için kendisinin daha seçilebilir olacağını öne sürdü.

Bay Ramaswamy, “Bu yarıştaki diğer adaylardan daha çok ona saygı duydum çünkü yapılacak en doğru şey bu” dedi. “O bu ülke için iyi bir başkandı. Ama hareketimiz onunla bitemez.”

Bay Ramaswamy sık sık eski başkanı övdü ve suçlu bulunması halinde onu affedeceğine söz verdi; bu da ona kampanyası sırasında Bay Trump'tan nadir övgüler kazandırdı. Ancak son aylarda kendisini, NBC News ve The Des Moines Register'a yakın zamanda verdiği röportajda “yaralı” olarak nitelendirdiği eski başkandan daha genç ve daha az savaşa maruz kalmış biri olarak konumlandırmaya çalıştı.

“Burada, 'Önce Amerika'nın geleceği var, bizi bu savaşta zafere taşıyacak taze ayaklara sahipsiniz” dedi ve hukuki bilgisini Bay Trump'ın popüler muhafazakar politikaları benimsemesinden daha ileri gitmek için kullanacağını öne sürdü.

68 yaşındaki Elaine Tillman, Bay Ramaswamy'nin Le Mars'taki Pizza Çiftliği'ndeki etkinliğine kararsız olarak geldi ve Cumartesi günü bir Trump mitingine katılmayı planladı. Ancak Bay Ramaswamy'nin konuşmasını dinledikten sonra onun yerine aday olmayı planladığını söyledi.

Bayan Tillman, Bay Trump hakkında, “Yaptığı her şeyi beğendim, sadece Demokratlar ona karşı olursa önümüzdeki dört yıl içinde barış olmayacağını biliyorum” dedi.

Ancak ortaya çıkan herkesi ikna etmek zor bir iş olacaktır. Jefferson, Iowa'dan 38 yaşındaki bir inşaat işçisi olan Shawn Nissen, Bay Ramaswamy'den şahsen haber almak için soğuk havaya göğüs gerdiğini çünkü onu, adına kampanya yapmak istediği Bay Trump ile müttefik olarak gördüğünü söyledi.

Bay Nissen, Bay Trump hakkında “2016'da başladığı işi bitirmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. “Ama Vivek'in ne dediğini duymak istiyorum çünkü bu yıl Trump'a oy versem bile dört yıl sonra yine bir seçimimiz var.”

Kar fırtınası Iowa'yı vurduğunda, Bay Ramaswamy Pazartesi öğleden sonra yola çıkan birkaç adaydan biriydi ve diğerleri planlanan etkinlikleri iptal etti. Pazartesi günü kuzeybatı Iowa'da bölgeden eski bir kongre üyesi olan Steve King ile birlikte kampanya yürütecek dört etkinlik planlandı.

Sioux City'de yaklaşık 30 kişiye “Karla baş edemiyorsanız, Xi Jinping'e hazır değilsiniz” dedi.