Profesör Üstün Dökmen her insanın lisanı oldu: Ben hiç bir şey anlamıyorum

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Psikolog ve muharrir Prof. Dr. Üstün Dökmen, günlerdir süren orman yangınlarına ait dikkat çeken bir görüntü yayımladı.

Prof. Dr. Üstün Dökmen, yangın söndürme çalışmalarıyla ilgili gelen farklı açıklamaları kıymetlendirerek “Ülkem yanıyor ve ben kendimi çaresiz, aciz ve epeyce bilgisiz hissediyorum. Birisi diyor ki uçağımız yok. Başkası diyor ki var olmaz olur mu Ne olup bittiğin anlamış değilim siz anladınız mı” sözlerini kullandı.

İşte o imgeler:

“BÖYLE SAÇMALIK OLUR MU”

Yangınlar sürerken ağaç dikme kampanyası düzenlemesini eleştiren Prof. Dökmen, kampanyayı “vatandaşın gazını alma” olarak yorumlayıp şunları söylemiş oldu:

“Yangın sürüyor hala bitmedi. Çabucak diyorlar ki ağaç dikelim, TEMA’ya bağış yapalım. Allah aşkına bu beni iyicene yüzüyor. Bir teşbihte bulunacağım. Adamcağızın çocuğu vefat döşeğinde. Ölmek üzere. Yanındakiler diyor ki, ‘hemen yeni bir çocuk yapın. Çabucak yapın’. bu biçimde saçmalık olur mu.

İnsan cenazesi olunca günlerce bunun yasını meblağ. Daha yasımız bitmeden çabucak yeni bir çocuk yapacağız.

Kardeşim sen birinci çocuğun niye öldüğünü anladın mı? Sen o çocuğun da vefatına sebep olursun.”

“SİZ DE BU G-Ö-T VARKEN SİZ DAHA ÇOK…”

“Bir öykü anlatmak istiyorum” diyen Üstün Dökmen şunları anlattı:

“İçinde kaba olacak kelimler var. Lakin affınıza sığınıyorum. Anne ve baba kuşlar var. Yavrularına diyor ki haydi kalkın öteki bir yuvaya gidelim. Bu yuva boklandı. Yavrular diyor ki anne baba siz de bu g-ö-t varken siz daha fazlaca bu yuvayı boklatırsınız. Bu yangın niye çıktı anlamadan para toplayıp yeni orman yapmanın manası var mı. Yeni ağaç dikmek yerine kafayı düzeltmek gerek.”