Peygamber Efendimizin baş ağrısı için okuduğu dua hangisidir? Baş ağrısını geçiren dua…

erkan_623

New member
Baş ağrısı, halk içinde en sık görülen rahatsız olup, başladığı andan kişinin günlük verimliliğini düşürerek işlerinin aksamasına niye olmaktadır. Baş ağrısı ekseriyetle günlük koşuşturma, gerilim ve telaş bozukluklarından dolayı görüldüğü için geçmesi için kişinin daha dingin ve az gerilimli ortamlarda bulunması tavsiye edilir. Baş ağrısının geçmesi için meskende uygulanan doğal tedavi formları baş ağrısının kısa müddette geçmesini sağlarken devam etmesi halinde kronik bir hastalığın olup olmamasını tespit etmek için kesinlikle uzman bir doktora başvurulması gerekmektedir. Alternatif ve çağdaş tıp haricinde halk içinde çok yaygın olan baş ağrısının geçmesi için okunan dualar bulunmaktadır. Dualar, manevi olarak bireye doygunluk verdiğinden ağrıları geçirdiğine inanılmaktadır.

Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir hadisi şerifinde baş ağrısı için şunları aktarmaktadır: ‘Başın ağrıyınca, elini başına koy ve Haşr müddeti’nin sonunu – Lev enzelnâ’dan itibaren oku.’

Haşr Mühleti 21 ve 24. Ayet-i Kerimeleri:

21- Lev enzelnâ hâzel kur’âne alâ cebelil-leraeytehû hâşian(m)-mütesaddian(m)-min haşyetillah. Ve tilkel emsâlü nadribuhâ linnâsi leallehum yetefekkerûn.

22- Hüvallahüllezî lâ ilâhe illâ hû. âlimül ğaybi veşşehâdeti hüver-Rahmânür-Rahîm.

23- Hüvallahüllezî lâ ilâhe illâ hû.El Melik’ül Guddûs-üs-Selâmü’l Mü’minül Müheyminül Azîzül Cebbârül Mütekebbir. Sübhânallâhi ammâ yüşrikûn.

24- Hüvallâhül hâligul bâriül musavviru lehul esmâül hüsnâ.
Yüsebbihû lehû mâ fis-semâvâti vel’ard. Ve hüvel Azîzul Hakîm.

Haşr Müddeti haricinde din alimlerinin okuduğu şu duanın baş ağrısını kısa müddette geçirdiği aktarılmaktadır:

‘Bismillahi’l-kebiri, neuzü billahi’l-azimi min şerri ırkın ne’aarin ve min şerri harrin-nari’ Fatiha Müddeti okunduktan daha sonra 7 sefer bu dua okunursa kişinin şiddetli baş ağrısının kısa müddette güzelleştiği rivayet edilmektedir.

Migren üzere şiddetli baş ağrılarının geçmesi için ise ‘Allahümme eşfi enteşşafi allehümme a’fintelmuaf.’ Duası okunduktan daha sonra ‘Allah’ım bana musallat olan bu ağrı bana eziyet etmekte ve benim hayat standardımı düşürmektedir, sana ibadet ederken bile kasvet yaşamaktayım ve bu baş ağrısından kurtulabilmek için sana yönelmekteyim bana merhametini göster, amin.’ Duasının edilmesi baş ağrısını kısa müddette geçirdiği aktarılmaktadır.