Pervin Ersoy’dan ‘şemsiye taşıtma’ açıklaması

semaver

Active member
Pervin Ersoy’dan ‘şemsiye taşıtma’ açıklaması Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Lideri Necati Okay’ın davetiyle tarihi Bahtiyar Yokuşu’nu ziyaret ettiği sırada bayan polise çantasını ve şemsiyesini taşıttığı imajlarla ilgili olarak, “‘Polisimize şemsiye taşıttı, çanta taşıttı’ üzere provokasyonlu cümlelerle hiç bir yere varamayacaksınız; zira biz o değiliz. Ayşe Hanım benim kardeşim üzere, en yakın arkadaşım gibidir” açıklamasını yaptı.

Ersoy, “Son 2 gündür gördüklerim ve okuduklarım, durumun aslı bilinmeden yazılanlar nitekim rahatsız edici boyutta” tabirlerini kullandı.

Polis memurunun 3 yıldır yanında olduğunu kendisini fazlaca sevdiğini hatta kardeşi üzere gördüğünü, gülüp dertleştiğini söz eden Ersoy, “Ayşe Hanım’ın polis sıfatına dayanarak bana yapılan tenkitler ve hakaretler nitekim akıl alır üzere değil” dedi.

Ersoy şu biçimde devam etti:

“UMARIM FARKLI VE DEĞERLİ GÜNDEMLERİ DAHA ÇOK KONUŞUP HAKİKATEN YARAR YARATIRSINIZ”

“Ben kimseye, tenkitlerinize husus olan biçimde bir davranışta bulunacak bir insan değilim. Mevzunun erdemli Türk polisi üzerinden yürütülerek çarpıtılması ve düzmece hesaplar üzerinden bilhassa kasti olarak yapılan yorumlar hiç beğenilen değil. ‘Polisimize şemsiye taşıttı, çanta taşıttı’ üzere provokasyonlu cümlelerle hiç bir yere varamayacaksınız; zira biz o değiliz. Ayşe Hanım benim kardeşim üzere, en yakın arkadaşım üzeredir. Sağanak yağmurda kendisine ve bana tuttuğu şemsiyenin sizi bu kadar rahatsız edeceğini inanın bizde hesaplayamadık… Yaratılmaya çalışılan yapay gündemde yalnızca samimiyetsizlik ve haksızlık görüyorum. 2 gündür bu mevzu hakkında söylenenleri ve yazılanları Ayşe Hanım da ben de hayretler ortasında izliyoruz. Umarım farklı ve kıymetli gündemleri daha hayli konuşup nitekim yarar yaratırsınız…”

Pervin Ersoy, daha evvel de emsal haberlerle gündeme gelmişti. Van’da iki yıl evvel meydana gelen çığ felaketinin ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki uçak kazasının akabinde Pervin Ersoy arkadaşlarıyla Kars’a giderek cümbüşe katılmıştı.

Ersoy, 2019’daki Şeker Bayramı’nda ise çalışanına harçlık verip el öptürürken çektirmiş olduğu fotoğrafla reaksiyon çekmişti.