Pençe-Şimşek Harekâtı’ndan acı haber! 1 asker şehit düştü

celikci

New member
Pençe-Şimşek Harekâtı’ndan acı haber! 1 asker şehit düştü
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Şimşek Harekâtı kapsamında başlatılan operasyonda terör örgütü mensuplarınca döşenen EYP’nin patlaması sonucu yaralanan Uzman Çavuş Aygün Çakar’ın şehit olduğunu açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı, “Pençe-Şimşek harekâtı bölgesinde teröristler tarafından daha önceden döşenen bir EYP'nin patlaması sonucu yaralanan bir kahraman silah arkadaşımız tahliye edildiği Şht. Tümg. Aydoğan Aydın Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 25 Nisan 2021 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” 4 YILLIK UZMAN ÇAVUŞTUIrak’ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nce Avaşin-Basyan bölgesinde başlatılan Pençe-Şimşek Harekâtı’nda 4 yıllık asker olan Uzman Çavuş Aygün Çakar’ın teröristlerce yerleştirilen EYP’nin patlaması sonucu şehit olduğunu açıkladı. “YAVRUMA ALLAH RAHMET EYLESİN, VATANIMIZ SAĞ OLSUN”Uzman Çavuş Aygün Çakar’ın acı haberi Kastamonu'nun Geyikli Köyü’nde oturan anne Melek Şahanoğlu'na verildi. Şehit evine Türk bayrağı asılırken şehit annesi Melek Şahanoğlu'da taziyeleri kabul etti. Güçlükle ayakta durduğu görülen şehit annesi Melek Şahanoğlu, “Yavruma Allah rahmet eylesin, vatanımız sağ olsun” dedi. “OĞLUMLA İKİ GÜN ÖNCE TELEFONLA KONUŞTUM”Melek Şahanoğlu, 4 çocuğu olduğunu belirterek Şehit Aygün Çakar'ın ortanca çocuğu olduğunu söyledi. Melek Şahanoğlu, “Oğlumla iki gün önce telefonla konuştum. Abisinin ev sahibi olması için evrakların imzalanması gerekiyordu. Oğlum geciktirmeyelim, kısa zamanda halledelim dedi. Ben okuma yazma bilmiyorum ama bir şekilde oğlumun son isteğini yerine getirmeye çalıştım. Oğlum abisinin ev sahibi olduğunu göremeden şehit düştü” diye konuştu. 26 yaşındaki Şehit Aygün Çakar'ın bekar olduğu öğrenildi. Samsun’un Vezirköprü ilçesi Darıçay Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan Şehit Aygün Çakar’ın naaşının Amasya Merzifon Havalimanı’na getirileceği, buradan Vezirköprü ilçesine götürüleceği öğrenildi.

ALINTIDIR