Parti liderinden Diyanet çıkışı: Hutbelere Atatürk gelecek

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Cumalarda Atatürk’ün yazdığı hutbeler okunacak

Bağısız Türkiye Partisi (BTP) Genel Lideri Hüseyin Baş, partisinin Kocaeli Vilayet Kongresinde konuştu. Baş, “Cumalarda Atatürk’ün yazdığı hutbeler okunacak. Fitne son bulacak” diyerek Diyanetin Atatürk’ün ismini anmamasına sert reaksiyon gösterdi.

“DİYANET’İN BAŞINA ALEVİ BİR KARDEŞİMİZİ GETİRECEĞİZ”

BTP Önderi Baş, “Din değişmedi ki adamlar devamlı yeni bir şeyler üretiyor. Ya bu din değişir mi? Değişmez 1400 yıldır birebir kurallar var ancak Fetva’lar diğer, hutbeler diğer, vaazlar öbür, buna gerek var mı? Hayır… bu biçimde ne yapacağız iktidarımızda Diyanet İşleri’nin başına Alevi bir kardeşimizi getireceğiz. Kaide koyacağız. Kuralımızda her Cuma Atatürk ne yazdıysa onu okutacağız.”diyeceğiz.

“EĞER VATAN DÜŞMANLARINI TANIMAK İSTİYORSANIZ…”

BTP Başkanı Baş, şu sözleri kullandı:

“1 yılda 52 tane Cuma var. Atatürk her Cuma namazında okunacak hutbeyi yazdırmış.

Türkiye Cumhuriyetinin Cumhuriyet ilanın yaşandığı 29 Ekim’in yıldönümünde bu yıl cuma gününe denk geldi. Diyanet işlerimizin Cumhuriyet bayramı olduğu günde Cuma Hutbelerinde Atatürk’ten bahsetmediğini gördük.

Ben de bir twit atarak, pazar günü İzmit Kongremize katılacağım bu mevzuyu orada irdeleyeceğim dedim.

Bizler tahlil odaklı çalıştığımız için Cuma Hutbesinde yaşanan bu tatsız hadiseyi görür görmez kendimce “bunun da tahlili sıradan” dedim.

Bunlara ne yapacağız. Şayet Vatan düşmanlarını tanımak istiyorsanız. Vatan düşmanlarının panzehiri Merhum Genel Liderimizin Beğenilen geldin Atatürk yapıtıdır. Bu eser o zehire karşı bir panzehir.

DİN DEĞİŞTİ Mİ Kİ FETVA’LAR DİĞER, HUTBELER ÖTEKİ, VAAZLAR ÖTEKİ

Diyanet İşleri Lideri’ni bu ülkede Alevi yapalım dedim. niye Alevi yapmıyoruz. O Liderimize da bir kaide koyacağız. Biz Güzel geldin Atatürk kitabını açıp okuduğumuzda Atatürk’ün yazdırdığı 52 tane Hutbeyi görüyoruz. Atatürk 1 yılda 52 tane Cuma var her Cuma Namazında okunacak Hutbeyi yazdırmış. Artık yeni Diyanet İşleri Başkan’ımıza diyeceğiz ki senin Cuma Hutbelerin Atatürk’ün yazdığı hutbelerin dışına çıkamaz. Artık haydi buna itiraz etsinler edemezler, niçin zira biz şunu biliyoruz din değişmedi ki adamlar devamlı yeni bir şeyler üretiyor. Ya bu din değişir mi? değişmez 1400 yıldır birebir kurallar var. Ancak Fetva’lar diğer, hutbeler diğer, vaazlar öbür buna gerek var mı? Hayır… bu biçimde ne yapacağız biz iktidar olduk bakın kelam veriyorum Diyanet İşleri’nin başına Alevi bir kardeşimizi getireceğiz ve her Cuma Atatürk ne yazdıysa onu okutacağız.”