semaver
Active member
Pandemide misyon alan sağlıkçılardan nöbet fiyatları faizi ile geri isteniyor Aslanoğlu, gazetemize yaptığı değerlendirmede 2018 yılında 657 sayılı Devlet Memurları Toplu kontrat yapıldığını ve TİS’te özellikli ünite olarak sayılan “diyaliz, ameliyathane, ağır bakım, acil servis ve 112 acil sıhhat hizmetleri” ünitelerinde çalışan çalışanın nöbet fiyatlarının yüzde 50 artırımlı olarak ödenmesi halinde karar alındığını anımsattı. Aslanoğlu, “Röntgen ve laborutuvar çalışanları da akşam 17.00’den sabah 08.00’e dek ve hafta sonları sadece acil serviste hizmet veriyor. ötürüsıyla bunlar da nöbet fiyatlarını yüzde 50 artırımlı aldı. daha sonra bakanlık bunu mahkemeye götürdü; dedi ki ‘röntgen ve laborotuvar acilin ortasında değil.’ Danıştay’ın üst konseyi olan Danıştay İdari Davalar Genel Heyeti 2019 yılında bu sonucu iptal etti ve belgeyi Danıştay’a geri gönderdi. Danıştay’ın artık çabucak hemen karar almadı lakin bakanlık fırsattan istifade çabucak bu Danıştay İdari Davalar Genel Kurulu’nun sonucunı münasebet göstererek Sıhhat Bakanlığı 81 ilin valiliklerine yazılar gönderdi. özetlemek gerekirse hukuk süreci çabucak hemen bitmemiştir” dedi.
Birfazlaca yerde işçi sayısının eksik olduğunu ve çalışanların fazla mesai yapmak durumunda kaldığını anımsatan Aslanoğlu “İnsanlar perişandurumda. Yapılan süreç hukuka uygun değildir” dedi.
“BU PARAYI ÖDEYEMEM”
Radyoloji teknisyeni olarak bakılırsav yapan B.Ö. kendisinden 5 bin 700 TL geri ödenme istendiğini söyleyerek şunları söylemiş oldu: “Acil servise de çalışıyoruz lakin röntgen kısmı poliklinik binasında olduğu için acil saymıyorlar. Başhekimliğe itiraz dilekçesi verdim. Verilen karşılıkta talebimin yasal desteği bulunmadığı ve ödemediğim takdirde yasal faizi ile birlikte tahsil edileceği açıklandı. Ben nöbetçiyim. Nereye hizmet veriyorum, acil servise. Kelam konusu yazıya göre fazla mesai almam için poliklinikte çalışmam gerek, pekala bu biçimde bir bahtım var mı? Yok… Ben bu parayı ödeyemem. aslına bakarsan son derece komik para alıyoruz.”
Radyoloji teknisyeni M.G. “Fazla çalışmamız karşısında bizden nöbet fiyatı geri isteniyor. Bunlar işçi eksikliğinden kaynaklı çalışmalardı. Ekonomik krizden dolayı aslına bakarsan berbat durumdayız, borç var, mesken kira, bizi ekonomik krize soktu” dedi.
Birfazlaca yerde işçi sayısının eksik olduğunu ve çalışanların fazla mesai yapmak durumunda kaldığını anımsatan Aslanoğlu “İnsanlar perişandurumda. Yapılan süreç hukuka uygun değildir” dedi.
“BU PARAYI ÖDEYEMEM”
Radyoloji teknisyeni olarak bakılırsav yapan B.Ö. kendisinden 5 bin 700 TL geri ödenme istendiğini söyleyerek şunları söylemiş oldu: “Acil servise de çalışıyoruz lakin röntgen kısmı poliklinik binasında olduğu için acil saymıyorlar. Başhekimliğe itiraz dilekçesi verdim. Verilen karşılıkta talebimin yasal desteği bulunmadığı ve ödemediğim takdirde yasal faizi ile birlikte tahsil edileceği açıklandı. Ben nöbetçiyim. Nereye hizmet veriyorum, acil servise. Kelam konusu yazıya göre fazla mesai almam için poliklinikte çalışmam gerek, pekala bu biçimde bir bahtım var mı? Yok… Ben bu parayı ödeyemem. aslına bakarsan son derece komik para alıyoruz.”
Radyoloji teknisyeni M.G. “Fazla çalışmamız karşısında bizden nöbet fiyatı geri isteniyor. Bunlar işçi eksikliğinden kaynaklı çalışmalardı. Ekonomik krizden dolayı aslına bakarsan berbat durumdayız, borç var, mesken kira, bizi ekonomik krize soktu” dedi.