Pandemide meskende yokken gelen tebligat hayatını kararttı: 500 bin lira borçlandırıldı

erkan_623

New member
2020 yılının Mart ayı Covid-19 salgını başlangıcı vaktinde 65 yaş üstü olmasından dolayı bakıma muhtaçlık duyan yaşlı bayan diğer bir adreste ikamet eden kızının yanına taşındı. Bu mühlet zarfında yaklaşık bir sene boyunca sokağa çıkma yasakları sebebiyle dışarı çıkamayan ve ikametini değiştiremediğini belirten Ayşe Tunçbilek, eski adresine nereden ve kimden geldiğini bilmediği olmayan tebligatlara itiraz edemeyince vakit aşımı sebebiyle tam 500 bin TL borçlandırıldı. Yaşlı bayanın tüm mal varlığına haciz konuldu. Birfazlaca tebligatın, adresini değiştirmesinden uzun vakit daha sonra eline geçtiğini söyleyen ve neye uğradığını şaşıran yaşlı bayan, avukatın yolunu tuttu. Avukat Yusuf Kenan Tuna tarafınca incelenen tebligatların haciz tebligatları olduğu anlaşılması üzerine 72 yaşındaki Ayşe Tunçbilek avukatıyla birlikte hukuk uğraşı başlattı.

TANIMADIĞI BİR BİREYE 500 BİN TL BORÇLANDIRILDI

Olay hakkında bilgi veren Ayşe Tunçbilek’in avukatı Yusuf Kenan Tuna, “72 yaşındaki müvekkilim Ayşe Tunçbilek, 2020 yılının Mart ayında pandeminin başlamasıyla 65 yaş üstü olduğu için 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasakları uygulanması sebebiyle kendi ikamet ettiği adresten farklı bir adreste oturan kızının yanına taşınmıştır. Yaklaşık bir sene boyunca hiç bir biçimde dışarı çıkmamıştır. Bu ortada müvekkilim sokağa çıkma yasaklarından dolayı mernis adresini güncelleyemediği için kendisine korana virüs aşısı sırası geldiğinde aşısını olduktan daha sonra mernis adresini güncellemiştir. Adresini güncelledikten daha sonra bu yeni adresine birfazlaca tebligatın geldiğini görmüş ve daha sonra hukuk ofisimize başvurmuştur. Biz bu tebligatları incelediğimizde bunun İcra İflas Kanununun 89. Hususunda düzenlenen haciz ihbarnameleri olduğunu fark ettik. Müvekkilimiz olan 72 yaşındaki Ayşe teyzenin kendisinin hiç bir biçimde tanımadığı ve haberdar olmadığı bir bireye 500 bin TL borçlandırıldığını fark ettik. Biz burada gecikmiş itiraz yaptık, tüzel süreci başlattık ama ne yazık ki lokal mahkemede olumlu sonuç alamadık. Şu an istinaf mahkemesinde tüzel sürecimiz devam etmektedir’’ diye konuştu.

MAHKEMEDEN SONUÇ ÇIKMADI

Neler yaşadığını anlatan 72 yaşındaki Ayşe Tunçbilek, “1950 doğumluyum, Isparta Çünür’deki konutumda oturuyordum. Korona virüsten dolayı kızım meskenine götürdü, aşı oluncaya kadar kızımın meskeninde durdum. Aşı olduktan daha sonra bir sürü tebligat geldi, ben bunları tanımıyorum, bilmiyorum, hiç bir alakam yok. Beni 500 bin TL borçlandırmışlar. Avukata verdim, mahkemeye gittik hepsini söylemiş oldum bunların. Ben emekli bir beşerim ticaretle bir ilgim yok, emeklilik maaşım hariç her şeyime haciz kondu. Benim bunlarla hiç bir ilgim yok tanımam, görmem, bilmem. Senedim yok sepetim yok, hiç bir yerde bir imzam bile yok. Mahkemeye de gittik hiç bir sonuç çıkmadı’’ formunda konuştu.

KAYNAK: İHA