Pandemi yardım başvurusu sonuçları açıklandı mı? Pandemi yardım başvurusu nasıl yapılır?

celikci

New member
Pandemi yardım başvurusu sonuçları açıklandı mı? Pandemi yardım başvurusu nasıl yapılır?
Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını ne yazık ki ülkemizde de etkisini hala sürdürüyor. Koronavirüs salgını sebebiyle ekonomik anlamda zorluklar yaşayan vatandaşlar için 1100 TL destek paketi açıklanmıştı. 1100 TL pandemi destek paketine başvuru yapan vatandaşlar pandemi yardım başvurusunu yakından takip ediyor. Peki, pandemi yardım başvurusu sonuçları açıklandı mı? 1100 TL pandemi yardım başvurusu nasıl yapılır? Detaylar haberimizde... Pandemi Yardım Başvurusu Sonuçları Nasıl Sorgulanır?1100 TL pandemi destek paketine başvuru yapan vatandaşlar başvuru sonuçlarını yakından takip ediyor. Geçtiğimiz haftalarda pandemi destek paketi kapsamında nakdi yardımın 100 TL arttığını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İhtiyaç sahibi hanelere verilen 1000 TL nakdi yardımı, 1100 TL'ye çıkartarak yeniden başlatıyoruz' demişti. Bu açıklamanın ardından pandemi destek başvurusunda bulunan vatandaşlar başvuru sonuçlarının takibine devam ediyor. 1100 TL pandemi yardım ödemeleri, daha önce e-Devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan vatandaşların banka hesaplarına yatırılacak. Sistem üzerinde banka hesap bilgisi bulunmayan kişilerin ödemesi ise PTT kartlarına yatırılacak. Pandemi yardım başvurusu sonuçlarını sorgulamak isteyen kişiler e-Devlet hesabına giriş yaparak arama butonundan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına gelerek 'Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama' bölümüne tıklayabilirler. Pandemi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?1100 TL pandemi destek paketine başvuru yapmak isteyenler T.C Kimlik numaralarının son hanelerine göre başvurularını yapabilecekler. T.C Kimlik numarasının sonu '0' olan kişiler Pazartesi, '2' olanlar Salı, '4'olanlar Çarşamba, '6' olanlar Perşembe ve '8' olanlar Cuma günü başvuru işlemlerini yapabilecekler. Cumartesi ve Pazar günleri ise başvuru için herhangi bir sınırlama bulunmuyor ve herkes başvurusunu yapabiliyor. Başvuru ile ilgili tüm süreç e-Devlet üzerinden takip ediliyor. Pandemi destek paketindeki başvurularda değerlendirmeler kişi bazlı değil hane bazlı yapılıyor. Aynı haneden birden fazla başvuru yapılması durumunda tek bir başvuru değerlendirmeye alınıyor. Pandemi Yardım Başvuru Şartları Neler?Kişi değil hane bazlı yapılacak olan pandemi yardım başvurusu için bazı şartlar bulunuyor. Pandemi destek Başvurusu Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten yararlananlar, 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 5510 sayılı Kanunun 4/c kapsamındaki memurlar, SGK'dan gelir ve aylık alanlar (emekliler dahil), İŞKUR işsizlik ödeneği ve İŞKUR kısa çalışma ödeneğinden faydalananların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak.

ALINTIDIR