Ozan Çolakoğlu’ndan Gülşen’e: Rahatsız olan yere gelmez

Tuncay

New member
Ozan Çolakoğlu, Sarıyer’de bir parkta objektiflere yansıdı. Gezinti yaptıktan daha sonra çayıyla basın mensuplarına poz veren bestekar Ozan Çolakoğlu, son günlerde gündemden düşmeyen müzikçi eşi Gülşen hakkında açıklamalarda bulundu.

Eşi için “Ben karışmıyorum onun işidir hürmet duyuyorum. Ne yapacağını bilecek olgunlukta” tabirini kullanan Çolakoğlu, yapılan olumsuz yorumlardan rahatsızlık duymadığını söylemiş oldu.

Çolakoğlu şöyleki konuştu; “Biz olağan işimizi yapıyoruz, ortalık kendi kendine kaynıyor. Gülşen işini yapıyor beşerler konuşuyor. Huzursuz etmiyor bizi ilgilenmedikçe bir şey etkilemiyor. Ben yapı olarak Gülşen ya da diğer insanın yaptığı işi eleştirmeyi hakikat bulmuyorum. Herkes kendi ömründen sorumlu herkes kendi işine baksın.”

Çolakoğlu “Sizce sahnede dekoltenin bir sonu olmalı mı?” sorusu üzerine “Kime bakılırsa kimi baz alacaksın? Biri o denli biri bu biçimde diyor. Burada merci kim? Bana göre merci oraya, o yere gelen beşerler. Onlar rahatsız olmuyorsa ve mutluysa külfet yoksa diğerlerine ne bundan? Rahatsız olan o yere gelmez, Gülşen’i toplumsal medyadan takip etmez yani bitti. O kadar sıradan. Ben ilgilenmediğim hususlara bakmıyorum toplumsal medyada” karşılığını verdi.

Ünlü aranjör tenkitleri duymak yerine işi ve ailesiyle vakit geçirmeyi tercih ettiğini kelamlarına ekleyip, yaşananları “Bu yaşananlar bana fantastik ve gereksiz geliyor. Ben işime, aileme odakladım, o denli yaşıyorum. Bunlar için oraya harcayacak gücüm de yok” diye kıymetlendirdi.

Müzikçi Gülşen, son devirde tercih ettiği sahne kıyafetleriyle ilgili hem meslektaşları birebir vakitte birtakım toplumsal medya kullanıcıları tarafınca eleştirilmişti. Son olarak eşi Ozan Çolakoğlu’ndan boşanacağına dair argümanları yalanlayan Gülşen, kendisine gelen yansılara cevap verdi.

Gülşen’in toplumsal medya hesabından yayınladığı o açıklama şöyle: ‘Bu kıyafet plajda giyilir ancak sahnede giyilmez.’ ‘Bu kıyafeti sesi olmayan, müzikleriyle gündeme gelemeyen giyer lakin sanatkâr olan giymez.’ ‘Bu kıyafeti yabancılar giyer ancak burası Türkiye.’ Giyemez.’ ‘Hadi giydi lakin o dansı edemez.’ ‘Evliliği yolunda değilse, aldatılıyorsa, boşanıyorsa ve yeni bir erkek peşindeyse giyer fakat her şeyi yolunda giden bir evliliği var ise giymez.’ ‘Şu ana kadar tamamdı lakin bu sefer limiti aştı.’

“Şimdi tüm o ‘ama’ların daha sonrasındaki cümlelerinize cevaben: Ben bir bayan vücudunda dünyaya gelmiş bir beşerim. İsmim Gülşen. 26 yıldır tek başıma ayaklarımın üzerinde duruyor ve arı üzere çalışıyorum. Hiç kimseye muhtaç değilim. Pop müziğe kıymet ve yenilik katabilmek ismine sayısız müzik yazdım. Olağan bu uzun seyahatte hiç bir şey bana altın tabakta sunulmadı. Düştüğüm, kalktığım, çabasını verdiğim, epeyce da yaralandığım oldu elbette. Fakat bugün geldiğim noktada ve her vakit, gereksinimim olan gücü daima kendi içimde buldum. Taştan duvardan olmadığımı, yalnızca bir insan olduğumu daima hatırlattım kendime.”

“HİÇBİR SIFATIN KÖLESİ DEĞİLİM, KİMSEYE İLİŞKİN DEĞİLİM”

“Mesleki hayatım boyunca daima vaktin ruhunu okumaya inandım. Müziğimin, vücudumun, zihnimin daima özgür ve bağımsız kalabilmesine uğraş ettim. Var olanla yetinmeyip yenilenmeye, değişime açık kalmanın mesleğimi en hakikat halde icra edebilmek için en kıymetli öge olduğunu daima bildim.”

“Meğer insan performansına gösterdiği ihtimamı giysisine de gösterince sanatkârlığı yok oluyormuş. Vazgeçmem istenen şey, daha az göze batmak ya da daha hayli onay görmek için kendimi, vücudumu, vizyonumu yok etmem mi? Yoksa asla inanmadığım muhakkak yaftalara itaat etmem mi?”

“Ben de bu satırları tam da o yüzden yazıyorum. Kıyafet üzerinden farklı farklı ‘ama’larla sadece beni ya da sizden olmayanları nasıl alaşağı ederiz diye düşünerek çıktığınız bu yolda aslında kendi ayaklarınıza, hemcinslerinizin ve evlatlarınızın ayaklarına takmaya çalıştığınız prangaların farkında mısınız?”

“Bir gün gelip hanımı ya da kendinden olmayanı yok saymaya, baskılamaya ve gerektiğinde yok etmeye istekli bu ataerkil sistemin sizin üzere düşünenlerden de aldığı güçle gelip sizi de boğabileceğini, hatta boğmakta olduğunu görmüyor musunuz?”

“Evet, ben bir anne babanın kızı, evet bir erkeğin eşi ve bir yavrunun annesiyim. Babasının kızı, bir erkeğin karısı, bir çocuğun annesi olmaktan öte ben aklı ve düşünme yeteneği olan, özgür iradeye sahip bir beşerim. Bu sıfatlardan fazlasıyım. hiç bir sıfatın kölesi değilim. Kimseye ilişkin değilim. Ben kendimim. Kendime aitim.”