Otomotivde ‘veri kapsamı’ genişliyor

Zeytin

Global Mod
Global Mod
Aysel YÜCEL

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), üretim ve ihracat datalarını artık daha kapsamlı kırımlarla açıklayacak. Rekabet Konseyi, OSD tarafınca kamuya sunulan ayrıntıların kapsamının genişletilmesine olumsuz tespit evrakı verdi.

Rekabet Konseyi, “Otomotiv Sanayii Derneği tarafınca kamuya sunulan üretim ve ihracat adedi ayrıntılarının kapsamının genişletilmesi suretiyle Otomotiv Sanayii Derneği tarafınca toplanması ve paylaşılmasına 4054 sayılı Kanun’un 8. unsuru uyarınca negatif tespit evrakı verilmesine karar verildiğini” duyurdu.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) ise DÜNYA’ya yaptığı açıklamada; “Üyelerimizden daha kapsamlı bilgi toplayabilmek ve yeni teknoloji mamüllerin üretim ve ihracatımız ortasındaki gelişmenini sayılarla tabir edebilmek ismine Rekabet Kurumu’na bir müracaatımız olmuştur. Dün yayınlanan karar ile bu talebimiz Rekabet Şurası tarafınca olumlu değerlendirilip, talebimizin rekabeti ihlal etmediği kararına varılması sonucunda aksi tespit dokümanı verilmiştir. Bunun kararı olarak, Derneğimiz bünyesinde üretim ve ihracat dataları artık daha kapsamlı kırınımda üyelerimizden toplanabilecek ve konsolide olarak yayımlanabilecektir” değerlendirmesini yaptı.

Aksi tespit evrakı nedir?

Aksi tespit, teşebbüsün hareket yahut süreçlerinin rekabete muhalif olmadığının tespitidir. Teşebbüs temsilcilerinin yapacağı müracaat ile Şura, ilgili pazar yapısı ve mutabakatın rekabet üstündeki mümkün tesirlerini göz önüne alarak bir kıymetlendirme yapar ve olumlu sonuçlanan müracaatlar için negatif tespit evrakı verir.

Okumaya devam et...