Otomobile Atatürk yazdırmak cürüm oldu

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Bolu’dan Kastamonu’nun Yenice ilçesindeki meskenine arabası ile dönen CHP Yenice Gençlik Kollar Lideri Buğra Özgün, Zonguldak’ın Devrek ilçesinde polis denetimine girdi.

Özgün’ün dokümanlarını denetim eden polisler, “Bu ne bu biçimde pavyon yazısı gibi” diyerek aracın art camında yer alan “herkesin bir ülkesi vardır. Fakat her ülkenin bir Atatürk’ü yoktur” yazısı ile Atatürk’ün fotoğrafının kaldırılması gerektiğini söylemiş oldu. Buğra Özgün’ün kaldırmayacağını söyleyip itiraz etmesi üzerine de kendisine 144 lira Para cezası yazdı.

“YAZIYI KALDIRMAM CEZAYI DA ÖDEMEM”

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine nazaran, Zonguldak’ın Devrek ilçesinde rutin kimlik denetimi yapan polisler tarafınca durdurulduğunu söyleyen Buğra Özgün, gideceği sırada polisin yazıyı gördüğünü söylemiş oldu. Bir polis memurunun aracın art camında 3 yıldır bulunan yazıya “Bu ne bu biçimde pavyon yazısı gibi” söylemiş olduğini belirterek, “Atatürk’ün resmî var. Hoş de bir kelam var. Bunun neresi pavyon yazısı diyerek itiraz ettim.

Arkadaşlarım var şahitlerim var. Bu yazıya pavyon yazısı dedi. Benim çürük çarık otomobilimi geldi buldu. Ben niçin mi Tayyipçi değilim bunun için değilim. Ben niçin mi Atatürkçüyüm bu yazıyı için Atatürkçüyüm. İktidar niçin mi değişmesi lazım? Bu ayrımcılık için değişmesi lazım.

Ne nazaranvimden istifa edeceğim. Ne bu yazıyı kaldıracağım. Ne de bu cezayı ödeyeceğim. Bu yazıyı kaldırırsam Allah benim belamı versin. Bu adalet bu iktidar değişecek. Burada Recep Tayyip Erdoğan’ın resmî olsaydı ben ceza yemeyecektim. Ceza değerli değil fakat bu yazıya nasıl pavyon yazısı derler” diye konuşarak isyan etti.