Oscar merasimi öncesi Hollywood’un en eski oyuncuları Onur Mükafatlarını aldı

Suzan

New member
Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafınca verilen Onur Ödüllerinin bu yılki sahipleri içinde Samuel L. Jackson, Liv Ullman ve Danny Glover yer aldı.

Oyunculuk hayatının 50. yılında olan ve toplamda 152 sinemada oynayan Samuel L. Jackson’de Onur Mükafatı alan isimler içindeydı.

Mükafatını Denzel Washington’dan alan Samuel L. Jackson ödül alma konuşmasında, “Hollywood’un beni eğlendirdiği üzere ben de izleyicileri eğlendirmek istedim” sözlerini kullanarak sinemalarına bilet alan izleyicilere teşekkür etti.

Ölümcül Silah “Lethal Weapon” sinemasının yıldızı Danny Glover da adalet ve insan hakları alanındaki çalışmaları niçiniyle Jean Hersholt İnsaniyet Mükafatına layık görüldü.

Müellif ve direktör Elaine May ve İsveçli aktris Liv Ullmann da Oscar gecesinin öncesinde ödül alan isimler içindeydı.

İsveçli direktör Ingmar Bergman’ın sinemalarında sık sık rol alan Liv Ullman 1971 yılındaki ‘Utvandrarna’ (The Emigrants) ve 1976 yılındaki ‘Face to Face’ sinemaları ile en uygun bayan oyuncu mükafatına aday gösterilmişti.

Elaine May de 1978’teki Heaven Can Wait ve 1999’daki Primary Colors sinemaları ile en yeterli uyarlama senaryo mükafatlarına aday gösterilmişti.