Orduda bir birinci… Profesörlük geliyor

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Lideri Hamza Dürgen, “Akademik takımlarda misyon yapan arkadaşlarımız artık doçent ve profesör unvanı alabilecek. Gelecekte başçavuş profesörler olacak” dedi.

Astsubay Meslek İçi Eğitim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, dün Resmi Gazete’de yayımlandı.

TÜMGENERAL OLMUŞTU

Yönetmeliğin 4. unsurunda, öğretmen yardımcılığı, öğretmenlik ve öğretim vazifelisi tarifleri yer aldı.

Yönetmeliğin 13. hususunda, “Aynı Yönetmeliğin 17’nci hususunda yer alan ‘öğretmen yardımcılığı nazaranvi’ ibaresi öğretmen yardımcılığı, öğretmenlik ve öğretim bakılırsavlisi misyonları halinde değiştirilmiştir” kararına yer verildi. Milliyet’ten Aydın Hasan’ın haberine bakılırsa bu yıl Yüksek Askeri Şura kararları çerçevesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda terfi eden isimlerden biri de Orhan Gürdal idi. Mesleğe astsubay olarak adımını atan Gürdal, tuğgeneralliğin akabinde tümgeneralliğe yükseltilen astsubay kökenli birinci isim olmuştu.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Lideri Hamza Dürgen, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Astsubaylar daha evvel öğretmen olarak atanamıyordu. Öğretmenliği vekil olarak yapabiliyorlardı. Astsubayların haklarına kavuşmaları, mağduriyetlerinin giderilmesi için daima gayret veriyoruz. Yeni düzenleme ile artık astsubaylar öğretmen olarak nazaranv yapabilecek. Ulusal Savunma Bakanlığı’na bağlı üniversitelerde nazaranv yapan arkadaşlarımız akademik takım ortasında yer alabilecek. Dört arkadaşımızın ataması yapılacak. Akademik takımlarda nazaranv yapan arkadaşlarımız artık doçent ve profesör unvanı alabilecek. Gelecekte başçavuş profesörler olacak” dedi.