Okullarda aşı olmayan işçi için ne yapılacak

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’nın Bilim Şurası daha sonrası yaptığı açıklamaların akabinde yüz yüze eğitimin nasıl olacağının bilgileri netleşmeye başladı.

Koronavirüs Bilim Heyeti toplantısının akabinde konuşan Koca, yüz yüze eğitim için tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, “En net ve yüksek sesle söz etmek isterim ki tüm okullarımız vaktinde açılacak. Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz muhakkak mümkün değildir” tabirlerini kullanmıştı.

Bu kapsamda, 6 Eylül’de açılacak okullarda hibrit değil tam açılma olacak. Bulaşma riskinin en aza indirilmesi için öğrencilerle karşılaşan herkes aşılarını tamamlayacak. Aşı olmayanlardan ise haftada 1 ya da 2 kere PCR testi istenecek. Öte yandan, aşı yaşının da en kısa vakitte 17’ye düşürülmesi planlanıyor.

EN AZ BULAŞMA RİSKİ

Edinilen bilgilere göre, 6 Eylül’de başlayacak olan eğitim takviminde okullarda tam açılma olacak. Bulaşma riskini en aza indirmek için de bir kadro önlemler alınacak.

Son günlerde okulların açılması için aşı yaşının 12’ye düşürülmesi konuşuluyordu. Lakin, yapılan araştırmalar kararında aşı yaşının 17’ye düşürülmesinin planlandığı öğrenildi.

Öğrencilerin ailesi, öğretmeni, okulda çalışanlar, kantin bakılırsavlileri, servis sürücüleri ve hostesler üzere, öğrencilerle yakın temasta olacak bireylerden aşı olmayan ya da aşısını tamamlamamış olanlara PCR testi mecburiliği getirilecek. Kelam konusu şahıslar haftada 1 ya da 2 kere test verecek.

BAKAN KOCA NET KONUŞTU

Bakan Koca, Bilim Heyeti daha sonrası şu cümleleri kurmuştu: “Tüm okullarımız vaktinde açılacak. Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz mümkün değildir. Eğitime orta vermeden gelecek periyodu karşılayacağız. Bilim Konseyimiz kuralları belirledi. Alınması gereken önlemleri görüştü. Ulusal Eğitim Bakanlığımız ile bunu sizlerle paylaşacağız. Bakanlıklarımız tam bir uyumla çalışıyor. Eğitim ve iş hayatının sekteye uğramaması için aşı şayet olmazsa olmaz kural haline gelmeli, aşı olmayanlar ise nizamlı olarak PCR test sonuçlarının negatif olduğunu göstermelidir. Bilhassa öğrenci velileri ya aşılarını tamamlayacaklar ya da hastalık taşımadıklarını tertipli olarak denetim ettirmek zorunda olacaklar. Bunun bilgilerinı ilan edeceğiz.”