Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili süresi kısaldı mı? Bakan Selçuk açıkladı

celikci

New member
Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili süresi kısaldı mı? Bakan Selçuk açıkladı
Katıldığı bir televizyon programında okulların kapanacağı tarihle ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınavlarla ilgili de yorumda bulundu. Okulların seminer dönemi dahil 2 Temmuz'da biteceğini söyleyen Bakan Selçuk, bu kez öğrencileri 2 Temmuz'a kadar okulda tutmak gibi bir çalışmaları olduğunu da aktardı. İşte Milli Eğitim Bakanı'nın açıklamalarından öne çıkanlar... Okullar Ne Zaman Kapanacak?CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge adlı programa konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların kapanacağı tarihle ilgili açıklamalarda bulundu. Mart ayından itibaren başlayan kademeli normalleşme süreciyle beraber öğrenciler ve veliler okulların ne zaman kapanacağını araştırmaya başladı. Okulların seminer dönemi dahil 2 Temmuz'da biteceğini söyleyen Selçuk, bu kez öğrencileri 2 Temmuz'a kadar okulda tutmak için çalışmaları olduğunu söyledi. Açıklamalarının devamında ise 'Ara tatil yok. Eğitim takvimi 2 Temmuz'a kadar sürecek' ifadelerini kullanan Selçuk, karnelerin de bu tarihte verileceğini açıkladı. Yüz Yüze Sınavlarla İlgili AçıklamaYüz yüze sınavlarla ilgili de açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı, 'Gençler haklıdır. Biz bir tepkide bulunduğunda onu suçlamak değil anlamakla meşgul insanlarız. biz bağımsız araştırma grubuna yaptırdığımız çalışmada öğrenciler yüzde 77'lerin bu sınavla ilgili bir iptal istemi yok. Ailelerin de öğretmenlerin de muhakkak sınava girmeliler görüşü var. Bizim lise öğrencilerimizin yüzde 40'ından fazlası bu sınava birinci dönem girdi. Bizim bir denge tutturmamız gerekiyor. Eğer biz tamamen her şeyi durdurursak EBA'da yüzde 90'ın üzerinde bir geri çekilme oluyor. Niye çalışayım noktasına geliyorlar. 9. sınıfta hiç ders görmeyen çocuk 10. sınıfta bir şey yapamaz.' dedi. '740 Bin Bilgisayar Dağıttık' Koronavirüs salgınının eğitim üzerindeki eşitsizliği azalttığını söyleyen Bakan Ziya Selçuk, '740 bin bilgisayar dağıttık. Bir taraftan da şunu şunu yapıyoruz, yürüyüş mesafesinde EBA destek merkezi kurduk. EBA'ya giren herkes 8 GB'tan faydalanıyor.'ifadelerine de yer verdi.

ALINTIDIR