Okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanı tarih verdi

celikci

New member
Okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanı tarih verdi
Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ülke genelinde başlayan aşılama programı devam ederken geçtiğimiz haftalarda getirilen kısıtlamaların ardından vaka sayılarında gözle görülür bir düşüş yaşanmaya başladı. Salgında gerileme yaşanırken öğrencilerin ve velilerin merak ettiği ' Okullar ne zaman açılacak?' sorusu bir kez daha gündeme geldi. Okulların açılmasıyla ilgili yeni bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, son koronavirüs verilerinin değerlendirilmesi ile çocukların ve ebeveynlerin durumlarına göre okulların 15 Şubat'tan itibaren açılması yönünde planları olduğunu söyledi. Okullar 15 Şubat'ta Açılacak Mı?Ekonomi Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda 15 Şubat'tan itibaren yüz yüze eğitime kademeli geçişin nasıl başlayacağına dair soruları yanıtladı. Bakanlığın salgın döneminde sahada yüzlerce araştırma yaptığı söyleyen Bakan Selçuk, yapılan araştırmalar sonucunda okulları bugün kapatmanın bugünün problemi olmadığını, bunun ileriki yılların da problemi haline geldiğini belirtti. Ülkemizin OECD ve Avrupa Birliği ülkeleri arasında okullarını en fazla süre kapalı tutan ülkeler arasında başta geldiğini ifade eden Selçuk, bunun daha kontrollü olabilmek ve riski daha iyi yönetebilmek için yapıldığını, bu aşamada da bunun doğru bir karar olduğunun görüldüğünün altını çizdi. 15 Şubat tarihine vurgu yapan Milli Eğitim Bakanı, bu tarih için ebeveynlerin ve çocukların durumuna bakıldığında okulların artık mümkün olduğu kadar yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında kararlılıkları olduğunu söyledi. Okullar Tümüyle Kontrollü Bir OrtamOkulların tümüyle kontrollü bir ortam olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, öğretmenlerin de öğrencilerin de çok kontrollü bir şekilde belli kurallara dikkat ederek orada bulunduğunu ifade etti. Bu durumda okullarda çarşı, pazar veya sokaktaki gibi karışık veya kontrolsüz bir ortam olmadığını da dile getirdi. Özel Okullarla İlgili AçıklamaÖzel okullarla ilgili de açıklamalara yer veren Selçuk, salgın döneminde özel okullarda yüzde 8'den yüzde 1'e indirilen KDV oranının aynı şekilde devam edip etmeyeceği yönündeki soruyu da yanıtladı. Özel okulların da Milli Eğitim Bakanlığı'nın asli unsuru olduğunu, bu kurumlarda yaşanan tüm sorunların kendilerinin de sorunu olduğunu belirtti. Özel eğitim kurumlarındaki çocukların eğitim süreçlerinin devamlılığı başta olmak üzere bu kurumlardaki öğretmen ve çalışanların istihdam koşulları bakımından buradaki finansal durumun da kritik önem taşıdığının altını çizdi. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı'na söz konusu kurumlara geçtiğimiz dönem sağlanan vergi kolaylığının bu dönem de sağlanması yönünde tavsiye görüşlerinin bildirildiğini aktardı.

ALINTIDIR