Okullar ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi

celikci

New member
Okullar ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi
Koronavirüs salgınıyla ilgili son gelişmelerin masaya yatırıldığı Kabine toplantısının sona ermesiyle tüm gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamalara çevrildi. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Erdoğan, yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalara yer verdi. Erdoğan, 1 Mart tarihinden itibaren ülke genelinde kademeli olarak yüz yüze eğitime geçileceğini duyurdu. Köy Okulları 15 Şubat'ta AçılacakKabine toplantısının ardından alınan önemli kararları duyurmak ve toplantıyla ilgili detayları paylaşmak üzere kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk normalleşme adımını duyurdu ve 15 Şubat 2021 tarihinde köy okullarının açılacağını söyledi. 8 ve 12. Sınıflar 1 Mart'ta Yüz Yüze Eğitime GeçecekÖte yandan 8. ve 12. sınıfların da 1 Mart 2021 tarihinde kademeli olarak yüz yüze eğitime başlayacağını duyuran Erdoğan, olağan bir artış yaşanması durumunda ise eğitime yeniden ara verileceğini belirtti. Milli Eğitim Bakanı Açıklama YapmıştıÖte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan da geçtiğimiz günlerde yüz yüze eğitimle ilgili açıklama gelmişti. Selçuk, 2021-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Dönemi Kapanışı ve Birlikte 23 Gün Etkinlikleri tanıtım programına katıldı ve burada 81 ildeki öğrencilerle buluştu. Bu programda birinci dönemle ilgili değerlendirmelere yer veren Bakan Selçuk, yarıyıl tatilinin başladığını ve çok sıra dışı aynı zamanda da ilginç bir dönemin geride kaldığını ifade etti. İkinci dönemle ilgili de açıklamalara yer veren Milli Eğitim Bakanı, ikinci dönemde salgının seyrine göre okullara geri dönülebileceğini söyledi. 'Okullarımıza hep beraber döneceğiz ve 15 Şubat'tan itibaren sizleri okullarımıza çağırmak, orada görmek istiyoruz' dedi. Salgın koşullarını dikkate alarak bu değerlendirmelerin yapıldığını ve baharı okullarda hep birlikte karşılama niyetinde olduklarını açıklamalarına ekledi.

ALINTIDIR