Okullar ne zaman açılacak? Bakan Selçuk'tan yeni açıklama

celikci

New member
Okullar ne zaman açılacak? Bakan Selçuk'tan yeni açıklama
Pandemi sebebiyle uzaktan devam eden eğitimle ilgili hem öğrenciler hem de velilerin meraklı bekleyişleri sürüyor. Uzun bir süredir yüz yüze eğitim göremeyen öğrenciler okullarına kavuşacakları günü merakla bekliyor. Okulların açılmasıyla ilgili yeni açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, verilere göre kontrollü gidildiğini ve vaka sayısı kriterlerine bakarak karar vereceklerini söyledi. İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarından satırbaşları... Okullar Ne Zaman Açılacak?Katıldığı canlı yayında koronavirüs ve yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalara yer veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Okullar ne zaman açılacak?' sorusuna ise her ülkenin kendi koşullarına göre karar vermesi gerektiğini söyleyerek, 'Verilere göre kontrollü gidiyoruz. Vaka sayısı kriterlerine bakarak karar vereceğiz.' şeklinde yanıt verdi. Öğretmenler Ne Zaman Aşılanacak?Açılacak okulların öğretmenlerinin aşılamada öncelikli olacağını söyleyen Bakan Selçuk, öğretmenlerin aşama aşama tamamının aşılanmasının hedeflendiğini de sözlerine ekledi. 'Öğrencilerin Tüm Faaliyetlerini Takip Ediyoruz'Bütün dersler için üç TV kanalı olduğunu ve dersler için 10 bin video çekildiğini ifade eden Selçuk, öğrencilerin tüm faaliyetlerinin takip edildiğini, EBA'ya erişemeyen öğrencileri de sürekli takip ettiklerini belirtti ve 'EBA'ya ulaşamayan öğrencilere bilgisayar sağlamak görevimiz' şeklinde konuştu. Müfredat Değişikliği Olacak Mı?Uzaktan eğitim için öğretmenlerin sürece hazırlandığını ve özel eğitimler aldığını açıklamalarına ekleyen Milli Eğitim Bakanı, hazırlanılan derslerde de sınavlarda da bunlara dikkat edileceğini, veliler için destek materyalleri hazırlandığını ve telafi için ulusal destekleme programı başlatılacağı bilgilerine yer verdi. Kronik hastalığı olan öğretmenlerin izinli sayıldığını, bu süreçte hiçbir öğretmenin riskini bile bile kronik hastalığı olduğunu bile bile okula çağırılmadığının da altını özellikle çizdi. Öğretmen AtamalarıÖğretmen atamalarıyla ilgili de açıklamalara yer veren Bakan Selçuk, bu konuyla ilgili ekiplerin çalışmasının sürdüğünü, finansal bir durum olduğu için ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bir Kabine görüşü çerçevesinde hangi bakanlığa kaç kadro ayrılacak, bütçe imkanları çerçevesinde bir karar sürecine bağlı diyen Selçuk, KPSS'nin de dikkate alınacağını, kimsenin mağdur olmaması için imkanları zorlayarak bir çalışma yürütmeye çalıştıklarını aktardı ve 'Gerçekten şu anda belli değil. Uzamaması için elimizden geleni yapıyoruz.' dedi.

ALINTIDIR