Öğrenme güçlüğü çekenler için dijital okul Ippocampo

Suzan

New member
“On yıl önce öğretmen beni arayıp kızımın okulda zorluk yaşadığını söyledi. O gün adeta bulutlardan düştüm: kızım disleksiydiBöylece kızımın yaşadığı zorlukları aşabilmesi için konuşma terapistleri, psikologlar ve çeşitli uzmanlar arasındaki yolculuğum başlamış oldu. Benim jenerasyonumun çoğu gibi ben de çocuklarımla birlikte disleksi olduğumu keşfettim“: Bunun gibi Gabriola Chetta oluşumunu anlatırkar amacı gütmeyen dernek Ippocampo.

“Okullar günümüzde çok hızlı bir tempoda ilerliyor – diye devam ediyor – ve bu durum birçok çocuğu, özellikle de öğrenme güçlüğü çekenleri krize sokuyor. Muhasebeci ve biyolog olarak çalıştıktan sonra, bilgi teknolojisi dünyasına yaklaştım ve 'Mani Sostenibile' adında bir dernek kurdu. Bu dernek Disleksik çocukların zihinlerinin nasıl çalıştığını açıklayan kurslar sunuldu ve bilgisayarı nasıl kullanacağımızı. Ayrıca bilgisayarda on parmağımızı kullanarak nasıl yazacağımızı öğretmek için kurslar düzenledik.”

Dijital ebeveyn olmak

Çocuklar ve dijital: Ebeveynler ve okullar doğru kuralları belirlemek için birleşti

Giulia Cimpanelli tarafından

03 Şubat 2024

Bugün Ippocampo derneği bir öneride bulunuyor Hipookul Eğitimi, 08.30-13.30 saatleri arasında küçük sınıflarda eğitim veren ve yıl sonunda özel sınavların yapıldığı ebeveyn eğitim yöntemi. Vimerkat 22 ortaokul çocuğumuz var. Ippocampo, çocukların küçük başarılar elde etmek ve genellikle 'aptal' olma algısıyla tehlikeye atılan özgüvenlerini geliştirmek için çalışma tarzlarını anlamalarına yardımcı olma fikriyle 2016 yılında doğdu. Kurucu şöyle devam ediyor: Üç yıl önce hipookulu uygulamaya karar verdik. dijital kitaplar: bugün bile bunu kullanan çok az insan var. Malzeme zaten hazır ve mevcut, ancak öğretmenler tarafından benimsenmesi eksik. Biz Farklı öğrenme yöntemleri sunuyoruzetkileşimli ve eğlenceli. Beynimizin öğrenmeden sorumlu kısmı olan hipokampus, iyi şeyleri takdir eder ve bizi kötü deneyimlerden korur. Eğlenerek öğrenmek artık çok daha kolay“.

Okul şunu benimsiyor: Oyun oynamak: sınıflar yok, takımlar var ve sınıf görevleri yok, zorluklar var. Her çocuk kişisel bir yolculuğu takip ediyor.

Dijital Ebeveyn Olmak

İtalya'nın 66 bin çok genç münzevisi olan Hikikomori

18 Mayıs 2024

“Salgın sonrasında birçok çocuk bize sığındı ve eğitmenlerimiz arasında psikologlar da var. Bugün Hikikomori için bir proje başlatmaya karar verdik. Tıpkı Peter Pan'ın uçmak için mutlu bir düşünceye ihtiyaç duyması gibi, genç hikikomori'lerin bile bağlanmanın bir yoluna ihtiyaçları vardır – diyor Chetta -. minecrafthipposchooling'i oyun ve ödüller aracılığıyla gerçekliğe bağlı dijital bir versiyona dönüştürüyoruz. Bu projeyi hayata geçirmek için sponsorlar arıyoruz. Yeni bir oyun programlamak istemiyoruz, ancak minecraft'ta okul kurmakfarklı ihtiyaçlara uyarlanabilir. Okulla ilgili konularda zorluklar önerecek bir avatar öğretmeni olacak ve çocukların Google Suite'te materyal bulması ve içerik üretmesi gerekecek. Her ay, resim yapmak için tuval veya yemek tarifi malzemeleri gibi sanatsal faaliyetlere yönelik malzemeleri içeren paketler alacaklar. Öğretmenler çocukların odalarından çıkmalarına yardımcı olmak için yakında olacak. Amacımız bu modeli diğer kooperatiflerle de kopyalamaktır” dedi.

Dijital Ebeveyn Olmak

Sanal Meydandan Gerçek Sohbete: Sosyal Ağlarda Ebeveynler ve Çocuklar

02 Mart 2024

Bu yenilikçi girişimler yalnızca öğrenmeye yönelik araçlar sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda çocuklar ve ebeveynler için bir destek topluluğu oluşturulmasına yardımcı olarak daha kapsayıcı ve dijital bir gelecek yaratıyor.

Dijital Ebeveyn Olmak

Peki ya video oyunları sizin için iyi olsaydı?

06 Nisan 2024