Öğrencileri taciz ettiği için ceza almıştı… Skandal atama

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Şırnak’taki Cizre Merkez Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı B.E’nin, fazlaca sayıda öğrenciyi istismar ettiği ve öğrencilerine cinsel içerikli iletiler attığı öne sürüldü. Argümanlar üzerine soruşturma başlatan Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) nazaranvlendiği müfettişlerin hazırladığı raporun akabinde B.E, Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine nazaran müfettişlerin okul müdür yardımcısı hakkında hazırladığı raporda, “kesin ihraç” talep etmesine rağmen B.E’ye, “bir yıl kademe durdurma cezası” verildi.

SAVLAR DOĞRULANDI

B.E’nin İstanbul’da bir okula atandığı tez edilirken Bakan Mahmut Özer, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir’in soru önergesine verdiği cevap ile birinci sefer argümanları doğruladı.

Özer, Şırnak Valiliği Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nün 19 Ekim 2019’daki yazısı kapsamında B.E’nin İstanbul’a atamasının yapıldığını tabir etti. “İlgili kişinin hizmetin gereği İstanbul vilayetine ataması yapılmıştır” dedi.

Özer’in cevabında, B.E. hakkında, “bir yıl kademe ilerleme durdurulması” cezası verildiği, taciz savının ise İstanbul 2. Yönetim Mahkemesi’nce soruşturulmaya devam edildiği kaydedildi.

Öğrencisini taciz ettiği savıyla soruşturması yargılanmasına devam edilen öğretmenin ‘yönetici’ olarak nazaranvlendirildiği savı ise yalanlandı.