Öğrenciler ‘Başkan Çınar’dan öğrencilere karne hediyesi’ sinema aktifliklerine katıldı

erkan_623

New member
Çocuklara ve gençlere yönelik kültürel aktifliklerine orta vermeden devam eden Yeşilyurt Belediyesi, 21 Ocak Cuma günü başlayan 2021-2022 Eğitim-Öğretim Devri Orta Tatil periyodunda öğrencilere karne armağanı olarak sinema aktifliği düzenledi. ‘Başkan Çınar’dan Öğrencilere Karne Hediyesi’ ismi altında orta tatil periyotlarında düzenlenen ve büyük ilgi goren kültürel etkinlikler kapsamında; 22 ve 23 Ocak günlerinde Yeşil Sinemada düzenlenen ‘Kesişme; İyiki Varsın Eren’ ve ‘Aslan Hürkuş: Kayıp Elmas’ Sinema Sinemaları öğrencilerle buluşturuldu.

‘Kesişme; İyiki Varsın Eren’ ve ‘Aslan Hürkuş’ Sinema Sinemaları Büyük İlgi Gördü

TRT Çocuk’un pilot olma hayali kuran kahramanı Aslan ile TUSAŞ’ın yerli üretimi olan ulusal gururumuz HÜRKUŞ’u bir ortaya getiren ‘Aslan Hürkuş: Kayıp Elmas’ ile 11 Ağustos 2017 günü Trabzon’un Maçka İlçesinde PKK’lı teröristlerin açtığı ateş kararı şehit olan Eren Bülbül ve onu muhafazaya çalışırken şehit edilen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hayat öyküsünün husus edildiği ‘Kesişme İyiki Varsın Eren’ Sinema Sinemasına çocuklar ve gençler ağır ilgi gösterdi.

Sinema aktifliklerine katılan çocukları ve gençleri yalnız bırakmayan Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar, hafta sonu düzenlenen sinema aktifliklerine 3 bine yakın öğrencinin katılmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını söz etti.

Gençlerin fizikî ve zihinsel gelişimlerine katkı sunacak kültürel etkinliklere bir yenisini daha eklediklerini söz eden Yeşilyurt Belediye Lideri Mehmet Çınar, “ Her yıl orta tatil periyodunda düzenlediğimiz karne hediyelerimize bu yılda iki farklı sinema sinemasıyla devam ettik. Kentimizi tesiri altına alan kar yağışı niçiniyle erkeden tatile çıkan öğrencilerimizle hoş bir aktiflikte bir ortaya gelmenin sevincini yaşadık. Pandemi sürecine karşın alınan önlemlerle bir arada okullarının birinci devrinde fazlaca çalışan, başarılı olan ve emek sarf eden öğrencilerimize bizlerde hoş bir armağan vermek istedik, dolu dolu geçti. İki gün süren etkinliklerimize 3 bine yakın öğrencimiz katıldı. TRT Çocuk’un sevilen karakterlerinden Aslan’ın pilot olma hayalinin anlatıldığı ‘Aslan Hürkuş: Kayıp Elmas’ ile PKK’lı teröristlerin ataklarına karşı büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek genç yaşta şehadet şerbeti içen Eren Bülbül ve gerçekleşen taarruzda şehit edilen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hayatlarının anlatıldığı ‘Kesişme İyiki Varsın Eren’ Sinema Sinemalarını öğrencilerimizin gösterdikleri ağır ilgi bizleri keyifli etmiştir. Gençlerin şahsi gelişimlerine katkı sunan fizikî yatırımlar ve toplumsal sorumluluk projeleriyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan başarılı plaketi alan bir belediye olarak çocuklarımıza ve gençlerimizin her alanda gelişimi için elimizden geleni yapıyoruz. Millet Kıraathanelerimiz, Kitap Kafelerimiz, Spor Tesislerimiz, Kültür ve Sanat Merkezlerimiz, Robotik Kodlama, Yazılım ve İnovasyon alanındaki yatırımlarımızın hepsi gençlerimizin daha uygun kurallarda gelişmesi ve kendilerini geliştirmeleri içindir. Geleceğimizi inşa edecek olan genç kuşağımız için hizmet üretmeye, onlara her türlü alanda takviye vermeye, derslerinde başarılı olup hoş bir meslek yapmaları ortasında elimizden geleni yapıyoruz. Kâfi ki gençlerimiz kendilerini geliştirmek ve yenilemek istesin biz onların emrindeyiz. Yeşil Sinema Salonlarında gerçekleşen etkinliklerimize ağır ilgi gösteren çocuklarımıza hoş bir orta tatil devri temenni ediyorum. Sinema etkinliklerime ilgi gösteren tüm konuklarımıza epey teşekkür ediyorum. İki gün süren aktiflikleri hoş bir biçimde organize eden Lider Yardımcılarımıza, Kültür ve Toplumsal İşler Müdürümüze ve kıymetli işçilerine, bizleri ve öğrencilerimizi en hoş biçimde ağırlayan Yeşil Sinema İdarecilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.