Odatv’ye özel açıklama… Vurgunda bomba tez

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Türkiye’nin günlerce konuştuğu Thodex’in reklamlarında oynayan ünlüler hakkında kabahat duyurusunda bulunuldu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan verilen dilekçesinde Thodex kripto para borsasının reklamlarında oynayan ünlüler ve “bu borsaya paranızı yatırın” diyen ekonomistin banka hesaplarının incelenmesi istendi.

108 milyon dolarlık vurgun yaptıktan daha sonra göz göre bakılırsa kayıplara karışan Faruk Fatih Özer’in reklam kampanyasında da yer alan isimlerden biriyle sevgili olduğu öne sürüldü. Dilekçeye nazaran Özer’in Türkiye’deki kız arkadaşıyla görüştüğü açıklandı.

ODATV’YE AÇIKLAMA

Thodex mağdurlarının avukatı Sinan Keskin
, Fatih Faruk Özer’in irtibatlarının ortaya çıkarılması için savcılığa cürüm duyurusunda bulunulduğunu söylemiş oldu. Keskin, Odatv’ye yaptığı açıklamada kendilerine gelen bir ihbarda kampanyada yer alan isimlerden birinin Fatih Özer’le sevgili olduğunun argüman edildiğini aktardı.

Keskin şunları kaydetti:

“Bize gelen bir ihbar var. Telefonla irtibata geçti. Kampanyada yer alan ünlülerden bir adediyle Özer’in sevgili olduğunu tez etti. İsmini ısrarla sormama karşın söylemedi. Hatta şunu söz etti: Ben olsam Fatih’in yerinde o kişi ile irtibata geçmezdim lakin Fatih dayanamaz kesinlikle onunla geçer. ‘Şirket merkezine bakın’ dedi ‘güvenliğiyle görüşün’ dedi. Ben bu ihbarcı şahsa ‘bu ayrıntıları isimli makamlarla paylaşın’ dedim ‘ben size söylüyorum’ dedi. WhatsApp’tan kimi fotoğraflar yolladı adresler yolladı. Fatih’i de tanıyor muhtemelen.”

SAKLI NUMARADAN…

Keskin kendisine zımnî numaradan öteki bir ihbar daha geldiğini belirterek sevgililik savının o telefonda da teyit edildiğini söylemiş oldu. Keskin şöyleki devam etti:

“yine zımnî bir numaradan arandım. Diğer bir şahıs bunları teyit edecek biçimde konuştu. Başta argümanlar somutlaştı. İrtibatın tespiti yoluyla bu şahsın da yeri tespit edilebilir. İhbarcı şahsa ulaşılabilir. Kimdir nerede kimle ne irtibat kurmuş ortaya çıkarılabilir. Bir ipucu bulunabilir diye savcılığa hata duyurusunda bulunduk. Kampanyada yer alan isimlerin hesap hareketleri incelensin, sözlerine başvurulsun, savcılık makamı bunu araştıracaktır diye düşünüyoruz. Kabahatin vasıf ve maiyeti savcılık makamının takdirindedir.”

EKONOMİST E.Ö.

Keskin, Thodex vurgunu ile ilgili yeni parantez açarak mağdurların oklarının kripto para piyasasında yakından tanınan ekonomist E.Ö.’ye döndüğünü kaydetti. Keskin mağdurlarının E.Ö’nün yönlendirmesiyle bu borsaya girdiklerini söylemiş oldukleri vurguladı. Keskin şöyleki konuştu:

“Her 3 mağdurdan biri ekonomist E.Ö.’nün yönlendirmesiyle buraya para yatırdığını söylüyor. Bu şahıs yayınladığı görüntüleri ile yönlendirme yapmış ve olay ortaya çıkınca bu görüntüleri silmiş. Mağdurlar bu şahıs olmasaydı bu platforma girmezdik diyorlar. esasen indirimli Dogecoin’ler veriyormuş bu şahıs da daima bunların reklamını yaparak yönlendirme yapmış. Senin düşüncen yoksa karın ağrın yoksa niye siliyorsun görüntülerini. Bu şahıs ile ilgili organize kabahat örgütüne üyelik ve dolandırıcılığa iştirak argümanıyla savcılığa müracaat yaptık.”

Kendisine gelen ihbarları savcılığa kabahat duyurusu ile aktardığını söyleyen Keskin “Avukat olarak değil vatandaş olarak da bunları iletmek benim bakılırsavim. Bu tertibe katılan kim var ise araştırılsın bilgisine başvurulsun. Savcılık esasen cürüm ögesi bulursa iddianamesine yazar” formunda konuştu.