Ocak 2025'te Whatsapp bazı akıllı telefonlarda çalışmayacak: ne yapmalı

Suzan

New member
1 Ocak 2025'ten itibaren WhatsApp birkaçı için desteği kesecek Android akıllı telefonlar daha eski işletim sistemi sürümleriyle 5.0 (Lolipop).

Bu karar, ait olduğu uygulamanın güvenliğini ve verimliliğini sağlamayı amaçlamaktadır. YarımFacebook, Instagram ve Threads'i de kontrol eden teknoloji devi.

WhatsApp'tan hariç tutulan telefonlar

Etkilenen telefonlar on yıldan fazla bir süre önce ortaya çıktı.

Bunlar aşağıdaki modelleri içerir

• SAMSUNG: Galaxy S3, Galaxy Note 2, Galaxy Ace 3, Galaxy S4 Mini
  • Motorola'nın: Moto G (1. Nesil), Razr HD, Moto E 2014
  • HTC'nin: One X, One X+, Arzu 500, Arzu 601
  • LG: Optimus G, Nexus 4, G2 Mini, L90
  • sony: Xperia Z, Xperia SP, Xperia T, Xperia V
Üstelik, Mayıs 2025'ten itibarenWhatsApp en azından gerektirecek iOS 15.1 cihazlarda çalışmak ElmaiPhone 5s, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus gibi modelleri güncellemelerden çıkarıyor.

Bu cihazlardan birine sahipseniz ne yapmalısınız?

İşletim sistemi güncellemesi:

• Akıllı telefonunuzun daha yeni bir işletim sistemi sürümüne güncellenip güncellenemeyeceğini kontrol edin.
  • Android'de: Ayarlar > Telefon hakkında > Sistem güncellemeleri'ne gidin.
  • iPhone'da: Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme'ye gidin.
Yeni bir cihaz satın almayı düşünün:

Akıllı telefonunuz gerekli sürümleri desteklemiyorsa daha yeni bir cihaz satın almayı düşünmenin zamanı gelmiş olabilir.

Sohbet yedekleme:

• Cihazları değiştirmeden önce, önemli verilerinizi kaybetmemek için görüşmelerinizi yedekleyin.
  • WhatsApp'ta: Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedekleme bölümüne gidin ve Yedekle'yi seçin. Bu sayede istenirse fotoğraf ve video da dahil olmak üzere tüm mesajların yeni cihaza aktarılması mümkün olacak.

Konular