Niccolò Maisto (Faceit), 500 milyon çıkış: “Böylece var olmayan bir pazar yarattım”

Suzan

New member
“Başarısızlığından bu yana Lehman Kardeşlertek bir gecede Aslanların kuzuya dönüştüğünü gördümAnladım kurum kültürünün önemi. İş yaparken şansın ne kadar önemli olduğunu öğrendim. itibaren Milano’daki Alman okulu Her şeyin sırrının çok kültürlülük olduğunu anladım.” Niccolo Maisto37, en büyüğünü yarattı e-spor oyuncuları topluluğu dünyada: 30 milyon kullanıcı. Bunu Suudi egemen servet fonu PIF’e sattı ve kapattı Toplam değeri 1,5 milyar avro olan çıkış. Her şey iki yıl önce bugün, Noel’den önceki gün olduğu gibi oldu. Yine de Halen ESL Faceit Group’un CEO’sudur.Faceit’i rakibi ESL ile birleştirerek oluşturulan bir şirket. “Şirket yönetmek bir nevi çocuk sahibi olmaya benzer. Ve 18 yaşında bir çocuğu terk etmezsiniz. Gerektiğinde ona bakarsınız. Ben hâlâ sözleşmeyle değil, “bitmemiş bir iş” olduğu için, bekleyen bir şey olduğu için buradayım. henüz tamamlanmadı.”

Böyle bir çıkış nasıl olur? var olmayan bir pazarı nasıl yaratırsınız?Bu hikaye startup kurucularına ne öğretiyor? “Size şunu söylemek isterim ki, çok fazla şans gerektirir. Şans sadece cesurlara yardım etmez. Her zaman daha çok çalışanlarına yardım eder, daha az çalışanların değil.”

Güzel Zihinler

Matilde Giglio, Hindistan’ı kurtarmak isteyen Y kuşağı

kaydeden Eleonora Chioda

19 Kasım 2023

Video oyunlarının kralı olarak adlandırılıyor ancak yatırım bankacılığı dünyasından geliyor. Cenova’da avukat bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Maisto, 4 yaşında Milano’ya taşındı. Alman okuluna kaydoldu. “Amerikalı olanı evden çok uzaktaydı, İngiliz olanı fazla özeldi, Alman olanı ise farklı geçmişlere ve birçok kültüre sahip bir devlet okuluydu. Benim için mükemmeldi. Burada çeşitliliğin büyük değerini anladım: ilk 50 Faceit çalışanı 20 farklı millettendi.”
Bocconi diploması. Yatırım bankacılığı kariyerine 2007 yılında Londra, IN’de başladı. Lehman Kardeşler. “Bu bir ateş vaftiziydi. Üç ay içinde kendimi başarısızlığın ortasında buldum: O zamanlar stajyer olan benim için büyülü bir deneyimdi. Güçlü bir şirket kültürünün önemini hemen anladım. Ben geldiğimde hepsi şirketin hayranlarıydı. Bu kültür kaybolunca aslanların bir anda kuzuya dönüştüğünü, takımların dağıldığını gördüm.”

Güzel Zihinler

Maria Grazia Roncarolo: Otoimmün hastalıkları bu şekilde tedavi edeceğiz

kaydeden Eleonora Chioda

03 Aralık 2023

Maisto, Lehman’daki deneyiminin ardından her şeyi bırakıp MBA yapmak üzere New York’a gider. 24 yaşında, en gençlerden biri. “Bütün bunları bana destek olan ailem olduğu için başardım. Bunu saklamak istemiyorum, onlar sayesinde deneyip ‘deneyeceğim’ diyebildim.” Özel sermaye şirketi Permira’da çalışmaya başlar. Bu arada kendi kendini yetiştiriyor video oyunları tutkusu2011 yazını bu dünyayı inceleyerek, mantıklı bir iş ve ekip yaratmayı hayal ederek geçirdi. “2012’de Londra’dan ayrıldık.veya Michele Attisani ve Alessandro Avallone, eski profesyonel video oyuncusu. Kendimizi önyükleme yaparak finanse ettik. İlk başta hiçbir şey işe yaramadı. O bir kabustu. Birçok kez başarısızlığı göze aldık. Her 3 ayda bir devam mı edelim, yoksa kapatalım mı diye karar verdik. Şubat 2014’te artık nakit paramız yoktu, 10 kişiydik, birbirimize baktık ve “3 ay içinde ayda en az 20 bin euro fatura kesmeye başlamazsak kapatacağız” dedik. O yılın haziran ayında ayda 15 bin euro ciromuz vardı. 20 değildi ama yakındı. 2019’da başka bir yatırımcıyla birlikte hâlâ para sıkıntısı vardı Şirketime kredi verdim“.

Güzel Zihinler

Francesco Baschieri, podcast adamı ve Spreaker’ın çıkışı

kaydeden Eleonora Chioda

10 Aralık 2023

“Sıfırdan bir pazar yeri kurduğunuzda en büyük zorluk kullanıcılardır. Kal henüz var olmayan bir ihtiyaç üzerinde çalışmak. E-spor okyanusta bir damlaydı. Ve sürekli kendinize şunu soruyorsunuz: Bu ihtiyaç bir gün var olacak mı? Topluluğa, yani bir toplulukla video oyunları oynamanın tek başına oynamaktan daha eğlenceli olduğu gerçeğine inanıyordum. Bunu cildimde hissettim. Oyun oynamak sosyal bir aktiviteydi, bağlantı kurmanın bir yoluydu. Kovid ile bu herkes için netleşti.

Ve biz? Pazarı beklerken hayatta kaldık. Geldiğini görünce gidip aldık24 saatten daha kısa sürede strateji değiştiriyor, bizi tanıtmak için çok yatırım yapıyor.” Bugün Faceit, rekabete dayalı bir platformdur. 30 milyon oyuncu Bağlanmak, oynamak ve hatta bazı durumlarda video oyunları dünyasının yıldızları olmak için e-sporun önemi.

Röportaj

Gerçek hedefleri olan sanal sürücüler: İtalyan Gran Turismo profesyonellerinin yaptığı (ve hayal ettiği) şey.

Muhabirimiz Emanuele Capone tarafından

18 Ağustos 2023

Başarınızın sırrı nedir? “Cenova, Milano, Londra, New York. Her zaman buluşma, düşünme ve yenilik mekanlarında yaşadım. çok kültürlülük Onu her zaman sevdim ve Faceit’e çok büyük değer verdiğini düşünüyorum.”
Çıkışınızın sizin için değerinin 500 milyon euro civarında olduğu söyleniyor. “Bunu asla iletmedik.” Zengin oldun mu? “Zengin doğdum (gülüyor) Ed). Ama zihinsel düzeyde. Bir çıkış yapma fikriyle başladım. Kâr etmeye başladığımızda doğrudan tüketicilerden gelir elde ediyorduk. Ve bu diğerlerine göre bir avantajdı. Halka arz gerçekleştirebilmek için yeterli kitleyi elde etmek amacıyla rakiplerimizden biriyle birleştik. Süreci SPAC aracılığıyla başlattık ve o sıralarda devlet servet fonundan teklif geldi.”

Bir saatlik röportaj. Verbier’den çalışıyor. “İsviçre ile Londra arasında yaşıyorum, şirkete sorun yaratmadan bir haftalığına ortadan kaybolabilirim. Yetki vermeyi öğrendim. Ancak bunun için sorunu bilmeniz gerekiyor. Anlamadığım bir sorunu benim için çözecekleri umuduyla insanları işe aldım. Ve yanılmışım. Yetki vermeniz gerekiyor ancak bunu nasıl yapacağınızı bilmeniz gerekiyor. Hiç bir kod satırı yazmamıştım, tüm teknik kısmı öğrenmem gerekiyordu. Ancak sonunda ellerimi herhangi bir şeye nasıl sokacağımı bildiğimi fark ettim.”

Güzel Zihinler

Hidrojen sektöründe yılın bilim adamı Elena Crespi: “Daha az kirli bir Dünya için çalışıyorum”

kaydeden Eleonora Chioda

17 Aralık 2023

Hatalar? “İnsanlarla hatalar yaptım. Doğru olanları seçmek için. Hata yapmak normaldir ama Hata yaptığınızı anladığınız anda düzeltmemek, yapabileceğiniz en kötü şeydir.”

Yatırımcılar hakkında. “Doğru olanı seçmek esastır; size değer katar, yanlış olanlar ise kaybetmenize neden olur. Karşınızda kimin olduğunu nasıl anlarsınız? Bu bir ilişkidir, bir evliliktir. Bunu hissedersiniz. yatırımcı bir yoldaştan kurtulmaktan neredeyse daha zor ve daha pahalıdır. Massimiliano Magrini Elimizdeki tek İtalyan yatırımcı olan United Ventures’tan bütün bir hafta sonunu Londra’da geçirdim: öğle ve akşam yemeklerinde felsefe, ekonomi ve her şey hakkında konuşarak.”

Peki işler iyi gittiğinde ne yaparsınız? “Coşkuya çok kapılmamalısın, çünkü seni arayan ve sana ‘buraya gel, çökmeye hazırsın’ diyen bir duvar var. Asla kibirli ve her zaman alçakgönüllü olma, çünkü döndüğün an Kör bir gözle o duvara yaslanırsın. Kibir ile farkındalık arasında bir dünya vardır. Gerçek şu ki o yola girdiğinde farkına varmazsın. Her adım bir adımdır ve ne kadar attığını anlamıyorsun.” Bir noktada arkanıza bakıyorsunuz ve bir dağa tırmandığınızı görüyorsunuz. İşin sırrı nedir? Hızınıza odaklanın: Eğer çok ileri bakarsanız bilinçsiz hissedersiniz. Geriye doğru gidersen başın döner.”

Gelecek hakkında. “Başka bir şirketle yeniden başlar mıyım bilmiyorum, düşünüyorum. Pazarın olmadığı bir yere kesinlikle bir daha taşınmam. Bir futbol takımı almayı düşünüyorum verileri kullanarak yenilikçi bir şekilde yönetmek, ancak bunun ne olduğunu size söyleyemem…

Altı aylık bir kız çocuğunun babası oldunuz. Onun için ne hayal ediyorsun? “Kimin eleştirel ruhu vardır?”
Şu anda bunu okuyanlara bir mesaj: “Mutlu Noeller, gerçekten mutlu bir Noel olsun”.