Nazlı Ilıcak’in meskeninde yemek daveti… Bu fotoğraf epeyce konuşulacak

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
FETÖ’nün kapatılan yayın organı Taraf’ın Genel Yayın Direktörü Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Mehmet Altan, Karikatürist Salih Memecan ve eşi, Hasan Cemal, Nazlı Ilıcak’ın konutunda toplandı.

Nazlı Ilıcak meskeninde düzenlediği yemeğe ilişkin o anları Instagram hesabından paylaştı.

Nazlı Ilıcak’ın paylaştığı fotoğrafta Partizan Marşı “Çav Bella”yı kullandığı görüldü.

NE OLMUŞTU

Ahmet Altan’ın 15 Temmuz 2016 tarihindilk evvel katıldığı bir televizyon programında “darbe çağrışımı” yaptığı argüman edilmişti. Ahmet Altan, 23 Eylül 2016’da ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya yahut bakılırsavini yapmasını engellemeye teşebbüs etme’ ve ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ cürümlerinden tutuklandı.

İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan Altan, 16 Şubat 2018’deki ‘cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü tertibi ortadan kaldırmaya, bu sistem yerine öbür bir nizam getirmeye yahut bu tertibin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etme’ hatasından ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasına çarptırıldı.

Temyiz üzerine Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, 5 Temmuz 2019’da ‘darbeye teşebbüs’ kabahatinden verilen ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasını bozarak Altan’a ‘silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ kabahatinden ceza verilmesine hükmetti.

Bozmaya uyan lokal mahkeme, 4 Kasım 2019’da bu sefer ‘terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme’ cürmünden 10 yıl altı ay mahpus cezası verdiği Altan’ın isimli denetim koşuluyla tahliyesine karar verdi.

İstanbul başsavcılığının 6 Kasım 2019’da tahliye sonucuna itiraz etmesi üzerine Ahmet Altan, İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesinin sonucuyla 13 Kasım 2019’da yine tutuklandı.

Altan, bunun üzerine, 21 Kasım 2019’da Anayasa Mahkemesi’ne kişisel müracaatta bulundu. Altan, müracaatta, “tutuklama için gereken kaideler bulunmamasına karşın yeniden tutuklandığını, kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile tabir ve basın hürriyetlerinin ihlal edildiğini” savundu.

Kişisel başvuruyu pahalandıran Anayasa Mahkemesi İkinci Kısmı, Altan’ın başvurusunu kabul edilemez buldu. Altan, bunun üzerine AİHM’e gitmişti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Silivri Cezaevi’nde 4 yıl 7 aydır tutuklu bulunan müellif Ahmet Altan’ın başvurusunu, dört yıl evvel “ivedilikle görüşme” sonucu almış bulunmasına karşın dün karara bağladı ve Türkiye aleyhine “hak ihlali” sonucu vermişti.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ait “silahlı terör örgütüne yardım” cürmünden mahpus cezasına çarptırılan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkındaki kararı bozdu.
Ahmet Altan sonucun akabinde tahliye edilmişti.

Odatv.com