Mustafa Gültepe, TİM’in yeni lideri oldu

Zeytin

Global Mod
Global Mod
İmam GÜNEŞ-İSTANBUL

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 29’uncu Olağan Genel Şurası, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. TİM başkanlığı için tek aday olarak seçime giren İstanbul Hazır Giysi ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Lideri Mustafa Gültepe TİM’in yeni lideri seçildi. Gültepe; Okan Oğuz, Oğuz Satıcı, Mehmet Büyükekşi ve İsmail Gülle’den daha sonra TİM tarihinin 5’inci lideri oldu.

Daha evvel birlik ve bölüm liderlerinden büyük kısmının ismi üzerinde uzlaşma sağladığı Mustafa Gültepe, Genel Kurul’daki başkanlık seçimine tek aday olarak katıldı. Kullanılan geçerli 273 oyun tamamını alan Mustafa Gültepe, TİM Lideri seçildi.

Gültepe: “Türkiye’yi ihracatta marka ülke yapmayı planlıyoruz

Seçimin akabinde konuşma yapan yeni TİM Lideri Mustafa Gültepe, ihracatın Türkiye’nin geleceği ve vazgeçilmezi olduğunu vurguladı. “Biz Türkiye’yi ihracatta marka ülke yapma amacıyla yola çıktık” diyen Gültepe, tüm bölümlerde bilimsel ve teknolojik dönüşümü tamamlamak zorunda olduklarına dikkat çekti. Yüksek katma pahalı ihracat yapan, ulaşım ve lojistik altyapısı kuvvetli, tehditleri fırsata dönüştüren, rekabet gücü yüksek bir Türkiye’yi inşa etmek durumunda olduklarını söz 3e3n Gültepe, kelamlarını şu biçimde sürdürdü: “Dünyadaki trendleri izleyen değil, belirleyen bir ülke olmak için çalışacağız. Ülkemizin global ihracattan aldığı hisse yüzde 1 civarında bulunuyor. Bu hissesi yüzde 50 artıracak potansiyelimizin olduğuna inanıyorum. Kilogram başına ihracatta en azından 2 doları yakalayabilmeliyiz. Maksadın güç, sürecin meşakkatli olduğunu biliyorum. Lakin ortak akılla, 27 bölümümüzün, 61 birliğimizin faal iştirakiyle, üstesinden gelemeyeceğimiz sorun olmadığına inanıyorum. Yeni periyotta TİM’i strateji ve vizyon liderliği yapan, gündem belirleyen bir kimliğe kavuşturacağız. Daha etkin ve senkronize çalışacağımız birliklerimizden gelecek projeler ve bilgi akışı en değerli data kaynağımız olacak. Projeleri olgunlaştırıp, iktisat idaresine taşıyarak ihracatımızın gelişmenine katkı sunacağız.”

Gülle, sitemli veda etti

TİM Lideri İsmail Gülle, nazaranvinin devretmedilk evvel konuşma gerçekleştirdi. TİM Başkanlığı bakılırsavi bitse de bundan daha sonra da Türkiye iktisadının ve ihracatının hizmetkarı olmaya devam edeceğini belirten Gülle, şunları söylemiş oldu: “Çok şükür bugün ‘Biz İsmail Başkan’a ulaşamadık’ diyecek hiç bir ihracatçı yoktur. İstemeden kırdığımız, üzdüğümüz, yetişemediğimiz kardeşlerimiz var ise onlardan da haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Zaman teslim her vakit duygusal anlar yaşatır. Hele ki daha yapacak fazlaca işimiz varken. Bugün vardığımız nokta muhakkak, başardıklarımız ortada. Bu başarıyı biz daima birlikte sağladık. Tüm bunları ülkemiz, bayrağımız, milletimiz için yaptık.”

“Son 4 yılda yakaladığımız muvaffakiyetleri yeni başarılarla taçlandırmak üzere büyük bir heyecanla Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği yolda yeni projeler üzerine çalışırken maalesef kimi dostlarımızın bizimle birebir samimiyeti ve heyecanı paylaşmadığına şahit olduk” diye sitemde bulunan Gülle, verdikleri kelamları bir bir tutarken, kimi kelamların tutulmadığına şahit olduklarını belirtti Kelama bağlı kalmayı şiar edindikleri için bu biçimde bir gelişmeyi de önnazaranmediklerinin altını çizen Gülle, “Kaldı ki, bugüne kadar hiç seçim kaybetmedim, burada da kaybetmedim. Devletime, ihracat topluluğumuza ve sizlere olan hürmetimden bu durumu kabullendim.Bizler toplumda örnek gösteriliyorsak yalnızca ihracat artışından değil, her işimizi doğruluktan ayrılmadan yaptığımız içindir. Bizden daha sonrasını da planladık. İstişare ile bu bakılırsave layık arkadaşlarımız içinden Mustafa Gültepe’yi tek aday olarak belirledik. İnanıyorum ki adaletli, karakterli, yanlışsız, verdiği kelamların gerisinde duran bir idare sergileyecektir. Bu bakılırsave seçilmedilk evvel, vazifedeyken ve bugün yanımda olan, bu uzun yürüyüşte sevgisini sadakatini eksik etmeyen arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.

27 dal kurul lideri aşikâr oldu

TİM başkanlık seçimlerinde 27 kesimin kurul liderleri belirlendi. Çelikte İbrahim Pektaş, Çimento, cam seramik ve toprak mamüllerinde Fazilet Çenesiz, demir ve demir dışı metallerde Çetin Tecdelioğlu, deri ve deri eserlerinde Mustafa Şenocak, elektrik ve elektronikte Fatih Kemal Ebiçlioğlu, fındık ve mamullerinde Hasan Osman Sabır, gemi ve yat hizmetlerinde Başaran Bayrak, halıda Salahattin Kaplan, hazır giysi ve konfeksiyonda Mustafa Gültepe, hizmette Ahmet Bolat, hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamullerinde Ahmet Tiryakioğlu, iklimlendirme sanayiinde Salih Zeki Poyraz, kimyevi unsurlar ve mamullerinde Adil Pelister, kuru meyve ve mamullerinde Birol Celep, madende Rüstem Çetinkaya, makine ve aksamlarında Kutlu Karavelioğlu, meyve ve zerzevat mamullerinde Melisa Tokgöz, mobilya kağıt ve orman mamüllerinde Ahmet Güleç, mücevherde Ayhan Güner, otomotiv sanayisinde Baran Çelik, savunma ve havacılıkta Latif Aral Aliş, su eserleri ve hayvansal mamullerdeAli Can Yamanyılmaz, süs bitkilerinde İsmail Yılmaz, dokuma ve hammaddelerinde Ahmet Fikret Kileci, tütünde Ömer Celal Umur, yaş meyve ve sebzede Ali Kavak, zeytin ve zeytinyağında ise Davut Er kesim kurulu lideri seçildi.

Seçim öncesinde neler yaşanmıştı?

TİM başkanlık seçimleri için adaylığını birinci açıklayan isim Ağaç ve Orman Eserleri İhracatçıları Birliği Lider Yardımcısı Ahmet Güleç olmuştu. Mevcut TİM Lideri İsmail Gülle’nin dokuma kesim heyetinde lider yahut lider yardımcısı seçilemesi ile bir daha aday olamayacağı katılaşmıştı. Bu gelişmelerin akabinde İstanbul Kimyevi Hususlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Adil Pelister, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Lideri Çetin Tecdelioğlu, İstanbul Hazır Giysi ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Lideri Mustafa Gültepe’nin adaylıkları konuşuldu. Aday adayları Mustafa Gültepe isminde ortak karar aldı. ondan sonrasında Ahmet Güleç de bu ittifaka dahil. Üç ismin de Gültepe’nin seçilmesi halinde başkanvekilliği bakılırsavini yapması bekleniyor. Adaylığı konuşulan öteki bir isim olan İklimlendirme İhracatçıları Birliği Lider Yardımcısı Zeki Poyraz ise adaylığını açıklamadı. bu biçimdece, Gültepe seçimlere tek liste girdi.

Okumaya devam et...