Mülakat tartışmaları sürerken Diyanet’ten dikkat çeken paylaşım

semaver

Active member
Mülakat tartışmaları sürerken Diyanet’ten dikkat çeken paylaşım CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ulusal Eğitim Bakanlığı’nı ziyaretiyle tepeye çıkan mülakat tartışmaları sürerken, Diyanet’ten de dikkat çeken paylaşım geldi. Din İşleri Yüksek Konseyi, “Haklara riayet edilmeli” vurgusu ile yaptığı açıklamada, ihmalleri önlemenin yetkililerin sorumluluğunda olduğuna işaret edilerek “Toplumu sevk ve yönetim etme üzere kıymetli vazifelere gelen şahısların temel sorumluluğu, tam bir adalet ile hakları gözetmektir” denildi.

KPSS’den yüksek puan alan öğretmen adaylarının mülakatlarda verilen düşük puanlar ile elenmesine ait reaksiyonların akabinde CHP önderi Kılıçdaroğlu, 30 Aralık’ta “ulaşamadığını” söylemiş olduği Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i ziyaret etmek istemişti. Fakat bakanlığın kapısı zincirle kapatılmıştı. Kılıçdaroğlu’nun bu ziyaretiyle tepeye çıkan mülakat tartışmaları sürerken dikkat çeken bir ikaz ise Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan geldi.

“HAKLARA RİAYET”

Diyanet’in en üst müracaat organı olan Din İşleri Yüksek Konseyi, toplumsal medyadan “Haklara riayet edilmeli” vurgusu ile açıklama yayımladı. “İslama nazaran toplum sistemi için ortak sorumluluk ve haklara karşılıklı riayet etmek gerekir” başlıklı açıklamada, “toplumsal hayatta hak ve hukuka hürmeti olmayan birilerinin, kendi çıkarları doğrultusunda oburlarının hakkına el uzatabileceği” ihtarında bulunuldu. Bireylerin de farkında olmadan haksızlığa uğrayabileceği kaydedilirken, iktidara “ikazda” bulunuldu. Açıklamada, “böyle bir dikkatsizliği önlemek, her şeydilk evvelden toplumu yönetim eden yetkililerin sorumluluğu olup, bunun temin edilmesi aslında hukukun bir gereği ve kamusal bir haktır. Toplumu sevk ve yönetim etme üzere değerli misyonlara gelen şahısların temel sorumluluğu, tam bir adalet ile hakları gözetmektir” denildi.