Müjgan Ferhan Şensoy anne oldu

Tuncay

New member
Türk tiyatrosunun usta ismi Ferhan Şensoy, bir müddetdir tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi’nde kalp damar hastalıkları ve teneffüs yetersizliği niçiniyle vefat etti.

Perşembe günü Galatasar Lisesi akabinde Ses Tiyatrosu’nda yapılan merasim ile son seyahatine uğurlanan 70 yaşındaki Şensoy, sevenlerini yasa boğdu.

DEDE OLMAK İÇİN GÜN SAYIYORDU

2004 yılında boşandığı oyuncu Derya Baykal ile evliliğinden dünyaya gelen Derya ve Müjgan isminde iki kızı olan usta sanatçı, dede olmak için gün sayıyordu.

32 yaşındaki büyük kızı Müjgan Ferhan Şensoy, dokuz aylık gebeydi. Fakat usta sanatçı, doğumuna sayılı günler kala torunu Pera’yı goremeden hayatını yitirdi.

PERA DÜNYAYA GELDİ

Alınan son dakika haberine bakılırsa, Müjgan Ferhan Şensoy bugün doğum yaptı. Cem Öget ve Müjgan Ferhan Şensoy kızlarına Pera ismini verdi.

HAYATIMIZ ORADA KESİŞTİ

Müjgan Ferhan Şensoy, eşi Cem Öğet ile bebeklerinin ismine nasıl karar verdiklerini şy sözlerle açıklamıştı:”Cem ile konuştuğumuz bir şeydi; bir kızımız olursa ismi ‘Pera’ olsun dedik. İkimizin hem farklı başka birebir vakitte kesişen hayatlarının mesken sahibiydi Pera…”

“Aradan geçen yıllar ortasında tatlı Pera kızlar çıktı karşımıza, birçok vakit birbirimize çaktırmadan içimizden birebir şeyleri geçirdik sanırım. Bebeğimizin kız olduğunu öğrendiğimiz hekim denetiminde birbirimize baktık, Cem kulağıma eğilip ‘Pera geliyor’ dedi.”

“BABAM UÇTU GÖKLERE”

Müzisyen Cem Öget ile 2018 yılında evlenen Müjgan Ferhan Şensoy, vefat haberinin akabinde, Twitter hesabından “Babam uçtu göklere” bildirisini paylaşmıştı.

BABASINA BU TÜRLÜ VEDA ETTİ

Şensoy, Ses Tiyatrosu’nda düzenlenen merasimde; “Annemden daha sonra konuşmak biraz güç olacak. aslına bakarsan o kadar güç ki burada bu biçimde durmak. Ayağımın altındaki halıya, perdelere, şuradaki kulise karşın. Ne söylesem eksik kalacak.

Size babamı anlatmaya kalkamam, onu az benim kadar tanıyorsunuz. Babamı ne kadar sevdiğimden bahsetsem eminim hepiniz benim kadar başka ve özel olarak seviyorsunuz. Küçükken bu sevgiyi paylaşmak zorlardı beni. Onu en epey benim sevdiğimi ispat etmeye uğraşırdım. Birkaç gündür ve şu an burada dururken bu sevgiyi sizlerle paylaşmak ve bölüşmek yüreğimi biraz olsun hafifçeletiyor.

Bir insanın tüm benliği ve sahiciliğiyle gerçekleştirmesi ve bundan bir an bile kuşku duymaması… Vefattan hiç korkmadı babam. hayatını manalı kılmaya değer verdi. Sayısız insanın aklına, kalbine ve fikrine ektiklerine bakınca anlıyorum ki hayat tam olarak bu biçimde bir inatla yaşanır” tabirlerini kullanmıştı.