Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında istenen ceza belli oldu!

celikci

New member
Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında istenen ceza belli oldu!
Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Müjdat Gezen ve avukatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı katıldı. Metin Akpınar ise duruşmaya katılamadı. Akpınar’ı avukatı temsil etti. Duruşmada savunmasını yapan usta sanatçı Müjdat Gezen, "Ben kronik rahatsızlık yaşıyorum. 11 aydır rahatsızım. 'Haddini bil' demek hakaret olsaydı Cumhurbaşkanı söylemezdi. Ayrıca sözlükte de bu kelime hakaret olarak geçmemektedir. Değerini bilmek anlamına gelmektedir. Öncelikle beraatımı talep ederim. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı. Müvekkilinin söylediği sözde hakaret suçunun oluşabileceği bir durum bulunmadığını belirten Gezen'in avukatı Fuat Selvi, müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini istedi. “HAKARET YOKTUR ELEŞTİRİ VARDIR”Duruşmada söz alan Metin Akpınar'ın avukatı Ahmet Köksal Bayraktar, "Sözlerin tümü dikkate alındığında hakaret yoktur. Eleştiri vardır. Müvekkilimin beraatini istiyorum" diye konuştu. Sanık ifadelerinin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Gökhan Arslanoğlu, sanıkların cezalandırılması talep edildi. Savunmaların ardından savcılık esas hakkında mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanıklar Gezen ve Akpınar'ın Uğur Dündar tarafından 21 Aralık 2018'de sunulan Halk Arenası programında sarf ettikleri sözlerle 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçunu işledikleri gerekçesiyle 1 yıl ikişer aydan 4 yıl sekizer aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Müjdat Gezen'in duruşmalardan muaf tutulmasına karar verdi. Sanıklar ve avukatlarına mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre verilmesini kararlaştıran mahkeme, duruşmayı erteledi.

ALINTIDIR