Milyonlarca İtalyan neden dünyanın düz olduğuna inanıyor?

Suzan

New member
SWG araştırma enstitüsü, İtalyanların çeşitli konularda nasıl düşündüklerini öğrenmek için her hafta bir anketin sonuçlarını içeren bir radar gönderir. Sonuncusu şaşırtıcı. İtalyanların %15’inin Dünya’nın düz olduğunu, %5’inin ise bunu bilmediğini söylüyor. %17 için Holokost hiç yaşanmadı, %7’si bunu bilmiyor. Sürüngenlerin %18’i aramızda, bazı politikacılar gibi görünüp dünyayı yönetiyor, %11’i bunu bilmiyor. %25’lik bir kesim için aşılar 5G üzerinden bir kitle kontrol aracıdır, %15’i ise bunu bilmiyor. Son olarak, %29’luk bir kesim için aya iniş hiç yapılmadı ve fotoğraflar bir sette çekildi, %14’ü bundan habersiz.

İtalyanların çoğunluğunun böyle düşündüğü gerçeğini atlıyorum. koronavirüs ilaç şirketleri tarafından yaratılmış olurdu ve Leydi Diana’nın İngiliz monarşisi tarafından öldürüldüğü.

Eski bakan Enrico Giovannini birkaç gün önce uluslararası bir konferansta bu verileri okuduğunda aklıma bir fıkra geldi, sonra nerede hata yaptık diye düşündüm. Birkaç milyon İtalyan, Kristof Kolomb’dan beş yüz yıl sonra, Dünya’nın düz olduğuna inanıyor? Okul? Aileler? Gazetecilik? Sosyal ağlar? Hepsi dünyaya kızgın mı ve bu onların rahatsızlığını ifade etme yolu mu? Yoksa tamamen aptallar mı, ama gerçekten 5 İtalyandan birinin öyle olduğunu düşünüyor muyuz? Ve ülkenin hiçbir şeye inanmayan ya da daha kötüsü, en kötü aldatmacalara inanan bir bölümü ile karşı karşıya kaldığımız zorluklarla (örneğin, iklim değişikliğini düşünüyorum) karmaşık zorluklar olan ve açıkça ifade edilmiş muhakeme gerektiren zorluklarla nasıl yüzleşebiliriz?

Bu zaman cevabım yokama görüşlerinizi bekliyorum.