Milli Eğitim Bakanı 15 Şubat'ı işaret etmişti! Bilim Kurulu'ndan yüz yüze eğitim için yeni tarih

celikci

New member
Milli Eğitim Bakanı 15 Şubat'ı işaret etmişti! Bilim Kurulu'ndan yüz yüze eğitim için yeni tarih
Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısında koronavirüs salgınının seyri masaya yatırıldı ve pek çok konu başlığıyla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Bu konular arasında salgın sebebiyle uzaktan eğitim sürecine devam eden okullarda ne zaman yüz yüze eğitime geçileceği de yer aldı. Daha önce okullarda yüz yüze eğitim için 15 Şubat tarihini işaret eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un verdiği tarih Bilim Kurulu üyeleri tarafından erken bulundu ve okulların açılması için 15 Mart'a işaret edildi. Bilim Kurulu Üyeleri'nden Yüz Yüze Eğitim İçin Kritik Tarih27 Ocak 2021 Çarşamba günü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında saat 17.00'da başlayan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında salgının seyrinden aşılamaya kadar pek çok önemli konu masaya yatırıldı. Dün gerçekleştirilen toplantıyla ilgili önemli bilgilere ulaşan CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram, toplantıda okullarda yüz yüze eğitim konusu ve normalleşme adımlarının da değerlendirildiğini belirtti. Bu kapsamda Bilim Kurulu üyelerinin okullarda yüz yüze eğitime geçiş için daha önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un dikkat çektiği 15 Şubat tarihini erken bulduğu, salgının seyrine göre yüz yüze eğitimin 15 Mart'ta başlaması görüşünde oldukları öğrenildi. Ayrıca öğretmenler aşılanmadan okulların açılmaması gerektiği de belirtildi. Kafe ve Restoranlar Ne Zaman Açılacak?Yüz yüze eğitim gibi merakla beklenen bir başka konu olan kafe ve restoranların açılmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bilim Kurulu'nun söz konusu işletmelerin açılması için de vaka sayılarının düşmesi ve aşılanma oranının artması gerektiğini belirtti. Bakan Selçuk 15 Şubat'a Dikkat ÇekmiştiMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise geçtiğimiz günlerde ele aldığı yüz yüze eğitimle ilgili yaptığı açıklamada, 15 Şubat tarihinde okulları açmakla bir ilke kararı aldıklarını belirtmişti. Bu karar kapsamında 2 gün 2 gün bölmek veya okulları belli sınıflar seviyesinde kademeli olarak açmak gibi farklı senaryoları olduğunu ifade etmişti. Okulların açılması yönünde ciddi bir beklenti olduğunu da ifadelerine ekleyen Selçuk, bu konuda Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Kabine'nin alacağı kararların önemine vurgu yapmış ve ilke olarak okulların açılmasını çok önemsediklerini sözlerine eklemişti. Bilim Kurulu'ndaki değerlendirmelerin ardından yüz yüze eğitim için gözler bu kez 15 Mart tarihine çevrildi.

ALINTIDIR