Michelin yıldızlı şef öğrencilerle buluştu

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
İki milyon nüfusuna göre 7 Michelin yıldızlı şefi olan Slovenya, bu başarısıyla “2021 yılı Avrupa Gastronomi Bölgesi” ilan edildi. Slovenya’yı Türkiye’de özel bir aktiflikle tanıtmak, iki ülkeyi yakınlaştırmak ve ikili ekonomik bağları kültürel bir katkıyla desteklemenin amaçlandığı aktiflikte, Michelin Yıldızlı Şef Jorg Zupan, Altınbaş Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısmı Öğretim nazaranvlisi Gökhan Taşpınar, Araştırma vazifelisi Sercan Azbaz ve öğrencileri ile birbirinden eşsiz lezzetlere imza attı.

Michelin Yıldızlı Şef Jorg Zupan, Türkiye’de gastronomi ve mutfak sanatları eğitiminin geldiği noktadan epeyce etkilendiğini belirterek, birlikte çalışma yaptığı öğrencilerin yaratıcı ve donanımlı olduğunu görmekten memnunluk duyduğunu tabir etti.

BÜYÜKELÇİLERDEN YÜKSEK İŞTİRAK

olağanüstü Gastronomi Lezzetleri, JRE Slovenya iştiraki ve Oluş Molu’nun konut sahipliğinde Sunolus Boutique Hotel’de 30 kişilik kapalı bir küme ile gerçekleşen tadım davetine, Slovenya Büyükelçisi Primož Šeligo, Hırvatistan Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, Karadağ Büyükelçisi Perisa Kastratovic ve İrlanda Büyükelçisi Sonya Mc Guinness katıldı.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyesi Dr. İnanç Atılgan’ın da katıldığı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün bir daha sonraki aktifliğinin Slovenya’da Türk mutfağının tadımı olacak. (DHA)