MHP’nin maksadında Şahan Gökbakar var

Serkankutlu

Global Mod
Global Mod
Direktör ve oyuncu Şahan Gökbakar, orman yangınlarıyla ilgili “Help Turkey” etiketiyle paylaşım yapan sanatkarları gaye alan Yeni Asır Gazetesi’nin manşetine reaksiyon göstermişti.

Gökbakar, toplumsal medyada yaptığı canlı yayında şu sözleri kullanmıştı:

“İşte yok efendim medyada bu biçimde manşetler atıp. ‘Help Turkey’ yazan sanatkarlara fişlemeler, maksat göstermeler… ‘Siz nerenin sanatçısısınız…’ Siz nerenin gazetecisiniz? Siz hangi ülkenin basınısınız? Bir kendinize onu sorun önce! Siz hangi ülkede haber yapıyorsunuz? Siz hangi ülkede gazete çıkarıyorsunuz? Evvel kendinize bunu sorun.

“HEPSİ DEĞERLİ İNSANLAR”

O insanların hepsi değerli beşerler. Türkiye’deki herkes üzere değerli beşerler. O beşerler bu ülkeye vergi veriyorlar. O beşerler, yaptıkları sanatla oyunculukla, müzikle, bu ülkede yaşayan insanların ruhunu, gönlünü beğenilen ediyorlar. Siz ne vasıfla o insanları fişliyorsunuz? Yok efendim ‘Help Turkey’ demiş. Hayırdır inşallah!

“EV YANIYOR, BABA KONUTTA YOK…”

Ben size şu biçimde anlatayım. Bir mesken düşünün, ortasında bir aile yaşasın. Konutun babası meskende olmasın. Konutun annesi de çocuklarla evdeyken yangın çıksın, bayan camı açıp, ‘komşular yetişin yangın var.’ demez mi? Der mi, demez mi? Der! niye? Zira meskenin babası meskende yok. Komşulardan yardım ister. Beşerler birinci günlerde bu psikolojiye kapılmış olabilir.

“İNSANLARIN VATANLARI YANIYOR”

Komşudan yardım istemek, dünyadan yardım istemek makus bir şey mi? İnsanların meskenleri, ocakları, vatanları yanıyor diye, ‘komşular yetişin’ demiş olabilir. Bunda ne kötülük var? Siz nasıl bu insanları alıp da fişlersiniz?”

MHP’NİN GAYESİNDE: BOŞ BAŞIN ALMADIĞI İŞLERE KARIŞMA

Şahan Gökbakar’ın bu kelamları hayli konuşuldu.

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin Genel Lider Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gökbakar’ı gaye aldı.

Yönter, şu tabirleri kullandı:

“Seviyen motamot Recep İvedik…Ligin Ceren ile Celal’deki rolünle birleşik!

Sen kendine yardım iste Şahan, boş başın almadığı işlere karışma, zira düşmüşsün düşeceğin kadar…Ancak Türk devleti kuvvetlidür bunu da traji komik aklından çıkarma…Güldürmedilk evvel utanmayı dene!”