MHP ile Bakan Murat Kurum içinde ‘soru gerginliği’

semaver

Active member
MHP ile Bakan Murat Kurum içinde ‘soru gerginliği’ MİLLET BAHÇELERİNE BETON ELEŞTİRİSİ

Sunumun tamamlamasının akabinde kelam alan komite lideri Veysel Eroğlu, Kurum’a kurulun evvelki toplantılarda konuştuğu “Daha az beton kullanılsın” teklifini sunarak, “Her yerde daha az beton kullanılmasını teklif etmişlerdi. Yani millet bahçelerinde de mümkünse hayli en az düzeyde beton kullanılması, okul bahçeleri, hastane yollarında, inşaatlarda vesaire söylemişlerdi” dedi. Kurum ise bu teklife bir karşılık vermedi.

‘İKİ DAKİKA BEKLESENİZ BİTMİŞTİ’

Kurulda kelam alan MHP’li Hasan Kalyoncu ise Kurum’a, “Derin deniz deşarjı kirliliği artırıyor mu? Bu derin deniz deşarjını Karadeniz’e yapan kentlerimiz kaç tane ve bunların durumu ne?” üzere epey sayıda soru yöneltti. Bunun üzerine Kurum, soruları bölerek, “Bu kadar soruya nasıl karşılık vereceğiz ya? Bunları daha sonra yüz yüze konuşalım” dedi. Kurum’a “İki dakika daha bekleseydiniz, bitmişti” reaksiyonunu gösteren Kalyoncu, “Peki, ben size soru sormuyorum. Dediniz ya, ‘Çalışmalarımızı bilim adamlarıyla birlikte de destekliyoruz.’ En azından ben bilimsel görüşlerimi de sizinle paylaşmak istiyordum” sözlerini kullandı.

TENKİTLERİ SİYASİ ALGI SAYDI

Kurum ayrıyeten kurulda Kanal İstanbul’la ilgili milletvekillerinden gelen tenkitlere de cevap verdi. Kanal İstanbul’un zelzeleye niye olacağı, susuzluk sorunu yaratacağı üzere tenkitlerin bilimsel olmadığını savunan Kurum, “Bilim adamlarıyla konuşuyoruz. 21 metre derinliğinde bir kanalın, İstanbul’daki sarsıntı riskini artıracağına ait bilimsel bir açıklamayı bakılırsamiyoruz. Su muhtaçlığı riskinin artırılacağı söyleniyor fakat bilimsel olarak bu projenin su kaynaklarının yüzde 3’üne tesiri var. ‘Ya kanal ya İstanbul’ diyerek projeye karşı çıkmanın hiçbir bilimsel açıklaması yok. Yalnızca siyasi bir algı üzerinden bu süreç yürütülmeye çalışılıyor” diye konuştu.