Meteoroloji uyardı: Hortum ve doluya dikkat!

semaver

Active member
Meteoroloji uyardı: Hortum ve doluya dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafınca yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı bölümlerinin modüllü ve yer yer fazlaca bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Uşak, Denizli, Van etrafları ile Kütahya’nın batı ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, öbür yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği iddia ediliyor. Yağışların; Edirne, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla etraflarında güçlü, İzmir’in güney ve batı ilçeleri ile Aydın’ın kıyı bölümlerinde lokal olarak epey güçlü ve şiddetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Kuzey, iç ve doğu kesitlerde 2 ila 4 derece artacağı, öbür yerlerde değerli bir değişiklik olmayacağı varsayım ediliyor.

RÜZGAR

Ekseriyetle güney ve doğu taraflardan, Marmara ve Karadeniz kıyıları ile güneydoğu bölümlerde kuzey ve kuzeydoğu taraflardan yavaşça, birtakım bazı orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu istikametlerden güçlü olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İHTARLAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Edirne, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla etraflarında güçlü, İzmir’in güney ve batı ilçeleri ile Aydın’ın kıyı kesitlerinde lokal olarak epeyce güçlü ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, mahallî dolu yağışı, yağış anında güçlü rüzgar ve hortum oluşma riski üzere aksiliklere karşı dikkatli ve önlemli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu istikametlerden güçlü olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinde yaşanabilecek aksiliklere karşı dikkatli ve önlemli olunmalıdır.