Somnium Space isimli Metaverse şirketi, ölen şahısların dijital kainatta “yaşamasını” sağlayacak bir özellik planladıklarını deklare etti. Şirketin kurucusu ve CEO’su olan Artur Sychov, yaklaşık 5 yıl evvel babasına kanser teşhisi konduğunu söylemiş oldu. Sychov, birkaç yıl ortasında babasının hayatını kaybettiğini ve bunun akabinde çocuklarının, büyükbabalarıyla sohbet edebilmesinin bir yolu olup olmadığını merak etmeye başladığını söylemiş oldu. Somnium Space bu biçimdece kelam konusu modu geliştirmeye başladı. Özellik, Metaverse’teki bireylerin hareketlerinin ve konuşmalarının bilgi halinde saklanmasını gerektiriyor. bu biçimdece kullanıcıların kendisi üzere hareket eden ve konuşan bir avatar ortaya çıkıyor. Avatar, kullanıcı öldükten daha sonra da dijital dünyada kalmaya devam ediyor.
Sycho “Ben bilgilerimi topladım. Şayet ölürsem çocuklarım avatarımla sohbet edebilir. Bunun NFT ve markaların mamüllerini satmakla ilgili olduğunu düşünüyorlar fakat o denli değil. Bu fazlaca daha derin” dedi. Somnium Space halihazırda sanal gerçeklik gözlükleriyle uyumlu. Şirket ayrıyeten sanal gerçeklik için kıyafet geliştiren Teslasuit’e yatırım yaptı. Sychopv, kıyafet yardımıyla daha fazla data toplanabileceğini kaydetti. Planın birinci adımı, modda yer almak isteyen Somnium Space kullanıcılarının 50 dolarlık ödeme yapması ve dataların kaydedilmesi. Şirket, hareket ve konuşma datalarına dayanan avatarları gelecek yıl çıkarmayı hedefliyor. Sychov, yapay zeka yardımıyla datalar eski de olsa özelliğin daima gelişmeye devam edebileceğini savunuyor.
Sycho “Ben bilgilerimi topladım. Şayet ölürsem çocuklarım avatarımla sohbet edebilir. Bunun NFT ve markaların mamüllerini satmakla ilgili olduğunu düşünüyorlar fakat o denli değil. Bu fazlaca daha derin” dedi. Somnium Space halihazırda sanal gerçeklik gözlükleriyle uyumlu. Şirket ayrıyeten sanal gerçeklik için kıyafet geliştiren Teslasuit’e yatırım yaptı. Sychopv, kıyafet yardımıyla daha fazla data toplanabileceğini kaydetti. Planın birinci adımı, modda yer almak isteyen Somnium Space kullanıcılarının 50 dolarlık ödeme yapması ve dataların kaydedilmesi. Şirket, hareket ve konuşma datalarına dayanan avatarları gelecek yıl çıkarmayı hedefliyor. Sychov, yapay zeka yardımıyla datalar eski de olsa özelliğin daima gelişmeye devam edebileceğini savunuyor.